sursa foto:  observatorulph.ro

Autoturismul condus de Vlad Pascu avea asigurarea RCA expirată din luna iunie 2023

Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, aflat sub influența drogurilor la volanul unui Mercedes SL 450 decapotabil, a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai.

În spațiul public a apărut informația că Vlad Pascu nu avea RCA la mașina pe care o conducea, fapt ce rezultă și din verificările efectuate de Bugetul.ro.

Ultima poliță RCA pe care a avut-o autoturismul condus de Pascu a expirat în luna iunie, conform bazei de date consultate de Bugetul.ro, privind asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României.

Aceasta a fost valabilă în perioada 25.06.2022-24.06.2023. Practic, de la sfârșitul lunii iunie, mașina condusă de Vlad Pascu nu mai avea un RCA valabil.

Așadar, rămâne întrebarea cum a scăpat la controlul Poliției Române.

Ce a declarat șeful IPJ Constanța, chestorul Adrian Glugă, cu privire la tragedia produsă de Vlad Pascu:

În ceea ce privește evenimentul din data de 19 august 2023, din dispoziția conducerii Ministerului Afcerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române, am analizat personal acest eveniment, iar după analiza probatoriului în cauză vă pot comunica următoarele aspecte:

La data de 17 august, șoferul a ajuns în municipiul Constanța, împreună cu tatăl său.

În seara de 18 august, același conducător auto a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri pe raza municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.

La data de 19 august 2023, în jurul reolor 00.40, prin apel 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța despre faptul că pe drumul național 39, din direcția Vama Veche – către localitatea 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere.

Având în vedere această semnalare, autoturismul a fost dat în atenție tuturor efectivelor aflate în teren la acel moment și au fost efectuate activități pentru localizarea autoturismului.

În jurul orelor 02.40, autoturismul respectiv a fost depistat de către o patrulă mixtă (formată dintr-un polițist și un jandarm), circulând pe DN 39, din localitatea Vama Veche.

Cu această ocazie a fost legitimat conducătorul auto, precum și cei doi pasageri care îl insoțeau, iar în urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală de tip joint și o folie marcată cu denumirea Bromazepam, care conținea patru pastile și care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, pentru continuarea cercetărilor.

Șoferul a fost condus cu autospeciala de poliție la sediul de Poliție Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, fiind prezent în sediul de poliție până la ora 04.30.

Din datele transmise de către lucrătorii de poliție, care au efetuat verificările la acel moment, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

Tot din verificări a reieșit că după ce părăsit sediul postului Poliție Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise.

Ulterior, în jurul orei 05.25 a avut loc tragicul eveniment în urma căruia două persoane au decedat iar alte trei au fost rănite.

Cu privire la faptul că șoferul, în noaptea de 18 – 19 august 2023, șoferul nu a fost testat cu aparatul Drug test, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție, pentru a stabili dacă există sau nu vreo abatere din punct de vedere disciplinar.

De asemenea, în cadrul acestor cercetări efectuate, au fost depistate alte 9 persoane la locația din Vama Veche, unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise.

Drogurile ridicate din autoturismul condus de către persoana în cauză sunt diferite față de cele indicate de aparatul Drug-Test”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare