sursa foto:  cicero.de

Averea lui Mark Zuckerberg se clatină! 29 de miliarde de dolari s-au ‘evaporat’ din conturile sale!

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, a rămas fără 29 de miliarde de dolari într-o singură zi, în urma scăderii acţiunilor Meta Platforms, transmite Reuters, citat de news.ro

 

Acţiunile Meta au scăzut cu 26%, ştergând peste 200 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei. Declinul a redus averea netă a fondatorului şi directorului executiv Zuckerberg la 85 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Zuckerberg deţine aproximativ 12,8% din gigantul tehnologic cunoscut anterior sub numele de Facebook.

Scăderea averii sale într-o zi este printre cele mai mari înregistrate vreodată. Acest lucru vine după pierderea de 35 de miliarde de dolari suferită de şefului Tesla, Elon Musk, în luna noiembrie.

Cel puţin 21 de agenţii de brokeraj au redus preţurile ţinte pentru acţiunile Meta, după ce compania a publicat miercuri previziuni sub aşteptările analiştilor. Aceștia au dat vina pe schimbările de confidenţialitate ale Apple şi concurenţa sporită pentru utilizatori din partea companiilor rivale, inclusiv TikTok şi YouTube.

După pierderea de 29 de miliarde de dolari, Zuckerberg se află pe locul al doisprezecelea pe lista Forbes de miliardari în timp real.

Zuckerberg a vândut anul trecut acţiuni Meta în valoare de 4,47 miliarde de dolari, înainte de scăderea acţiunilor din sectorul tehnologic din 2021. Vânzările de acţiuni au fost efectuate ca parte a unui plan de tranzacţionare prestabilit, pe care directorii îl folosesc pentru a atenua îngrijorările legate de tranzacţiile privilegiate, precizează news.ro

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare