sursa foto:  commoncentsph.com

Avertisment dur pentru antreprenorii români: ‘Afacerile trebuie să se adapteze progreselor rapide ale tehnologiei pentru a supraviețui într-un viitor dominat de incertitudini’

Cristina Chiriac, preşedinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), a atras atenția că ”afacerile, fie ele mari, sau mici, trebuie să se adapteze progreselor rapide ale tehnologiei pentru a supravieţui”.

 

Declarațiile au fost făcute cu ocazia celei de-a cincea ediţii din cadrului proiectului „Digital Up – Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri”, parte a unei serii care se va extinde în majoritatea judeţelor din România.

Venim la Cluj Napoca, un oraş intens dominat de tehnologie, care a creat aproape un ecosistem de performanţă digitală, cu speranţa unor dezbateri interesante. Din experienţa dezbaterilor anterioare ale proiectului Digital Up am înţeles că uneori antreprenorii consideră că procesul transformării digitale este, într-un anumit sens, intimidant. De aceea, dezbaterile noastre au avut atât o deschidere intelectuală, de iniţiere în procesul transformării digitale, cât şi o abordare practică, în care experienţa invitaţilor a descris punctual etapele, provocările şi beneficiile digitalizării„, a spus Cristina Chiriac, preşedinta CONAF.

Proiectul „Digital Up” a acţionat ca o bază, un suport care a generat idei interesante, a conectat antreprenorii şi liderii industriei digitale din România şi a oferit o platformă pentru analiza scenariilor de adaptare a afacerilor astfel încât acestea să profite de beneficiile inovaţiei digitale, se arată într-un comunicat al organizaţiei, informează agerpres.ro.

”Afacerile trebuie să se adapteze progreselor rapide ale tehnologiei”

Împreună cu partenerii noştri şi cu invitaţii la dezbateri punem accentul pe importanţa facilitării accesului antreprenorilor la expertiză şi la o serie de infrastructuri digitale, tehnologii, şi inteligenţă artificială. Afacerile, fie ele mari, sau mici, trebuie să se adapteze progreselor rapide ale tehnologiei pentru a supravieţui într-un viitor dominat de incertitudini, pentru a rezista în piaţă şi pentru a rămâne relevante pentru parteneri şi clienţi„, a observat Cristina Chiriac.

Proiectul „Digital Up. Dezvoltare Antreprenorială pentru IMM-uri” este iniţiat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), în parteneriat cu Visa, NOD şi Wingate Project, susţinut de Vodafone Business şi moderat de către jurnalistul Alessandra Stoicescu.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederaţie din România ce reuneşte interesele antreprenorilor în spiritul european al egalităţii de gen şi egalităţii de şanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizaţie care promovează şi susţine antreprenoriatul românesc, şi are în componenţa sa două federaţii, zece patronate, cinci asociaţii, 24 sucursale şi peste 3.700 de companii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare