sursa foto:  eeas.europa.eu

Avertisment lansat de experţii în securitate! Sunt vizați toți cei care folosesc o astfel de funcție

Senzorii de amprente montaţi pe laptopurile cu Windows nu oferă nivelul de securitate promis, au concluzionat experții în securitate.

 

 

 

La cererea Microsoft, firma de securitate cibernetică Blackwing Intelligence a testat nivelul de securitate al senzorilor de amprentă de pe mai multe laptopuri cu Windows.

Au fost selectaţi o serie de senzori foarte răspândiţi, precum Goodix, Synaptics şi ELAN, de pe laptopuri vândute de Dell, Lenovo şi Microsoft.

Rezultatul a fost că toţi senzorii de amprentă testaţi s-au dovedit vulnerabili.

Prin inginerie inversă, experţii au arătată că, oricare dintre senzorii de amprentă testaţi, atâta vreme cât are o amprentă înregistrată, poate fi păcălit.

Toţi senzorii avuţi în vedere erau înregimentaţi în sistemul Windows Hello, de securizare biometrică a sistemelor de operare vândute de Microsoft.

Gigantul american a mai fost nevoit să repare o vulnerabilitate a sistemului său biometric în urmă cu doi ani, însă, de această dată, nu este clar dacă Microsoft poate să repare ceva, câtă vreme problema vine din modul în care producătorii au dezvoltat atât software-ul, cât şi hardware-ul de la baza senzorilor, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare