sursa foto:  Profimedia Images

Avertisment lansat de șeful Statului Major al armatei SUA: Un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum extraordinar de muniţie

Un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum extraordinar de muniţie, a precizat șeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, precizând faptul că ţara ar trebui să se asigure că este pregătită.

 

 

 

Ucraina şi Rusia au folosit cantităţi foarte mari de muniţie de artilerie de când Moscova a invadat ţara vecină în februarie 2022, ceea ce provoacă îngrijorări legate de stocurile pe care le deţin Statele Unite, după ce au furnizat multă muniţie Kievului.

„Nivelul incredibil de consum de muniţie” este o „mare lecţie” a conflictului din Ucraina care rămâne un „război regional limitat”, a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar fi un război în peninsula coreeană sau un război al puterilor între Statele Unite şi Rusia, acest consum ar fi extraordinar”, a adăugat el.

„Încă mai avem de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (…) sunt pregătite” pentru a face faţă oricărei situaţii, a afirmat Mark Milley.

Un înalt oficial al Pentagonului, Gabe Camarillo, a afirmat cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multă muniţie de artilerie.

Camarillo a precizat că SUA caută să producă mai multe muniţii de calibrul 155 mm, lansatoare şi rachete Javelin, precum şi muniţie pentru sistemele de lansatoare de rachete de precizie Himars, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare