sursa foto:  bzv.ro

Avertismentul unui europarlamentar PSD: „Poate să ducă la costuri mult mai mari”

Europarlmentarul PSD, Cătălin Ivan, a făcut o evaluare a actualei situații prin care trece formațiunea condusă de Liviu Dragnea și Guvernul Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, Partidul Social Democrat trebuie să găsească rapid o soluție, pentru că o astfel de situție i-ar putea afecta programul de guvernare și ar putea duce la împrumuturi externe mult mai mari decât erau preconizate.

„În primul rând PSD și apoi Guvernul Grindeanu trec împreună printr-o criză foarte gravă de credibilitate în plan extern și intern. Criza, dacă va continua, va putea afecta foarte grav inclusiv programul nostru de guvernare, pentru că o astfel de situație poate să ducă la costuri mult mai mari de împrumut pe piețele externe, înseamnă dobânzi pe care nu le-am prevăzut în buget, poate o eventuală scădere a apetitului investitorilor străini pentru România. În PSD trebuie o analiză urgentă să vedem ce măsuri putem lua pentru a recredibiliza Guvernul. PSD trebuie să ia măsuri repede să ieșim din această groapă de încredere”, a declarat Ivan, pentru Adevărul.

De asemenea, europarlamentarul a dezvăluit că textul Ordonanței 13 este „bun”, însă marea greșeală a PSD și a Guvernului este că nu a explicat ce vrea să facă. „S-a ajuns într-o groapă de încredere din care nu știu cum vom iesi”, a spus acesta.

„Legat de consecințe, în plan extern avem o problemă foarte mare de credibilitate. Sunt lucruri sensibile cu care nu te poți juca în Europa, precum lupta împotriva corupției sau lupta împotriva evaziunii fiscale. Se riscă foarte mult, pot apărea mecanisme suplimentare de control a UE, pot apărea piedici la atragerea fondurilor UE”, a completat Cătălin Ivan.

Vezi și Atenție! Ce mișcare cere autonomia Transilvaniei și promovează protestele anti-Guvern

Câți bani primesc Nadia Comăneci și Gabriela Szabo de la statul român în fiecare lună

Avertisment pentru Iohannis: Kovesi e în campanie pentru prezidențiale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare