sursa foto:  stirileprotv.ro

Atenție! Ce mișcare cere autonomia Transilvaniei și promovează protestele anti-Guvern

În aceste vremuri tulburi în care se scaldă România, mai multe voci au afirmat că de pe urma protestelor organizate împotriva Guvernului Grindeanu ar putea profita anumite persoane sau grupuri de oameni care doresc dezmembrarea țării.

O dovadă în acest sens poate fi găsită pe Facebook, pe pagina Autonomy for Transylvania. Oamenii care se află în spatele acestui proiect (n.r. – a fost lansată și o petiție referitoare dezlipirea Ardealului de România, semnată de 15.685 de persoane. Vezi: https://www.causes.com/actions/1725889-autonomie-pentru-transilvania) promovează manifestațiile anti-Guvern.

autonomie

Totodată, pe această pagină, adepții ideii autonomiei Transilvaniei se pot înscrie în Mișcarea AFT – organizație ce stă la baza proiectului. În vara anului 2016, adminul preciza că „AFT există de 5 ani, e o mișcare și nu un partid. AFT a luat mare parte in promovarea autonomiei, regionalismului dar si a identitatii Transilvane. Am distribuit mii de autocolante TS, am strans semnaturi, am organizat flash moburi. Nu avem nimic cu Partidul Civic Maghiar, ci cu PPMT (n.r. – Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania) care e singurul partid regionalist pana acuma. AFT nu va deveni partid, ramane o miscare. In sfarsit nu am revenit la nici un vis, am luptat constant pentru o idee fara comprimis, si asa si vom face”.

Deci, AFT ar colabora cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania. Dar asta nu este unica legătură cu lumea politică.

aft

autonomie

AFT a susținut USR-ul în alegerile parlamentare

Mișcarea care dorește autonomia Transilvaniei a susținut Uniunea Salvați România în alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Membrii AFT au promovat USR-ul în scrutinul din iarna lui 2016 pentru că, în opinia lor, „e un partid fără corupți și fără penali”. „UDMR-ul e corupt, deci cu ei nu ai ce face. Autonomie=Descentralizare, deci pentru toate regiunile”, mai apare scris pe Facebook.

aft usr

Așadar, din cele arătate mai sus reiese că mișcarea Autonomy for Transylvania consideră că Uniunea Salvați România ar putea-o ajuta să-și ducă la bun sfârșit obiectivele.

autonomie transilvania

autonomie

Ce dorește, de fapt, AFT?

Potrivit petiției semnate de peste 15 mii de persoane, AFT militează pentru: „Autonomie pentru Transilvania: Banat, Crișana, Maramureș, Ardeal.

Capitala: Cluj

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă.

Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate.

După 1989, starea regiunii noastre nu s-a înbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”.

Vezi și Avertisment pentru Iohannis: Kovesi e în campanie pentru prezidențiale

Lovitură de proporții pentru Antena 3 și RTV

Nicușor Dan este practic MILIONAR – detaliile ascunse din averea sa

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare