sursa foto:  evz.ro

Nicușor Dan este practic MILIONAR – detaliile ascunse din averea sa

În ultima perioadă, liderul USR, Nicușor Dan pare absent și cu gândurile îndreptate în cu totul și cu totul altă parte. De altfel, a devenit viral un video cu el când efectiv s-a bâlbâit preț de câteva secunde, nefiind capabil să dea răspuns la o întrebare banală.

Una din cauze ar putea fi faptul că AEP a depus o reclamație cu privire la modul în care partidul USR ar fi fost finanțat în campanie electorală. Investigația este în curs în prezent.

Verificând mai atent declarația de avere a liderului USR mai apar câteva elemente care ridică serioase semne de întrebare. Nicușor Dan a declarat în numeroase rânduri că locuiește într-o garsonieră închiriată în zona Piața Gorjului, alături de partenara sa de viață și copilul lor.

Vezi si Cine sunt manipulatorii din presă – DOVADA. Monopolul pe informație

Cu toate acestea, actualul deputat a cumpărat în anul 2007, în perioadă de boom imobilar, 7.460 mp teren intravilan în Predeal. Acesta a fost achitat parțial cu un credit obținut de la Garanti Bank de 72.791 euro, restul de bani (nu știm câți, dar ar fi trebuit să fie în jur UN MILION de euro) fiind plătiți din economiile lui Nicușor Dan. În acea perioadă, băncile acordau în general credite ipotecare pentru terenuri condiționând acordarea lui de construcția pe teren a unui imobil în următorii 5 ani. Nicușor Dan a obținut acest credit, dar nu a construit nimic pe acel teren. Nu este clar nici ce sumă a fost plătită de liderul USR pentru teren.

De exemplu, astăzi, pentru 739 mp in Predeal (Cioplea), adică unde are Nicușor terenul, prețul este de 73.900 euro potrivit unui site de imobilare.  pentru 739 mp. În 2007, prețul era cel puțin dublu (verificați AICI).

Așadar, dacă stăm să-i analizăm averea lui Nicușor Dan doar prin prisma averii sale, liderul USR este aproape MILIONAR în euro.

Un alt element interesant este faptul că în declarația lui de avere este stipulat că ar fi primit o donație de 10.000 de la firma Panotaj Expert SRL pentru studii sociologice. Firma are 0 angajați și un profit de 6.130 în 2015, adică mai puțin decât a donat pentru Nicușor Dan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare