sursa foto:  facebook

Avocatul Gheorghe Piperea, despre deschiderea școlilor: Ei nu greșesc – doar sunt prost înțeleși sau discreditați de nemernicii de eretici

Avocatul Gheorghe Piperea susține că metoda de calcul a zonelor în care școlile vor putea fi deschise arată că doar câteva zeci de localități s-ar afla în „zona roșie”, ceea ce înseamnă că nici starea de alertă nu se mai justifică la nivel național. 

„Johannis tocmai și-a cerut scuze pentru că la conferința de presă de ieri a comunicat date false. Ironia este că președintele spune că a dat asemenea date pentru că … așa le-a primit de la Ministerul Sănătății. În mod normal, ăsta e un motiv de demisie imediată a ministrului. Dar nu veți vedea asta, chit că “expliicațiile” lui Tătaru referitoare la cocoașe și “platouașe” au făcut deliciul internetului în ultimele 2 zile. Ăștia sunt statui pandemice, să nu uităm. Ei nu greșesc – doar sunt prost înțeleși sau discreditați de nemernicii de eretici.

De fapt, chestia cu demisia și cu scuzele ipocrite ale lui Johannis nu e importantă.

Ce e important e faptul că Johannis spune asta, în mod oficial: zonele verzi, galbene sau roșii se determină/calculează după criteriul numărului total de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori. În funcție de scenariul pe culori, localitățile pot deschide fizic sau nu școlile, în 14 septembrie. Dacă, de exemplu, în ultimele 14 zile, au fost atâtea cazuri încât Bucurestiul să fie în scenariul verde, școlile pot fi deschise și luni. Dacă acest calcul dă “verde” în întreaga țară, înseamnă că starea de alertă la nivel național trebuie ridicată mâine.

Or, mâine e termen la C Ap Buc în cererea de suspendare + anulare a hotărârilor guvernului privind starea ultra-prelungită de alertă. Șansele acestei acțiuni sunt doar teoretice dar, statistic și conform poziției publice a președintelui, nu se mai justifică, cel puțin în București. Intuiesc că, dacă se pregătesc deschiderea școlilor și alegerile locale, într-o aglomerație urbană de 4 milioane de persoane, capitală e zonă verde.

Așa susține, de altfel, și articolul din linkul anexat. În plus, din textul acestui articol rezultă că, la acest moment, sunt doar câteva sute de localități care întra în zona galbena si numai 50 in zona roșie.

Așa că : start la calculat!

Vedeți dacă întreaga țară, capitala sau orașul vostru este în scenariul verde sau nu.

Dacă da, starea de alertă, carantină întregii localități sau purtarea măștii în spații publice nu se mai justifică”, scrie Piperea pe Facebook.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare