sursa foto:  cotidianul.ro

Avocatul Gheorghe Piperea, semnal de alarmă privind decizia regimului Viktor Orban de a reinstaura starea de urgență

Avocatul Gheorghe Piperea, a transmis în cadrul emisiunii Subiectiv de la postul de televiziune Antena3, că decizia regimului Viktor Orban de a reinstaura starea de urgenţă nu este un semnal bun în Europa.

 

 

 

Pornind de la măsurile luate de guvernul de la Budapesta în contextul războiului din Ucraina, se ajunge la un precedent periculos: ocolirea căilor democratice în favoarea celor autoritare.

Faptul că regimul Viktor Orban a reinstaurat starea de urgenţă nu este un semnal bun în Europa. Mai grav de atât, ar putea fi chiar o măsură endemică, este de părere avocatul Gheorghe Piperea.

„Aceste măsuri (ale Ungariei) puteau să fie luate și prin legi speciale, nu prin instaurarea unei stări de urgență. Mie mi-e teamă. Mi-e teamă că în momentul de față acest precedent se va extinde peste tot în Europa, inclusiv în România.”, a declarat Gheorghe Piperea.

El a făcut din nou referire la economia de război spre care Europa se îndreaptă cu paşi repezi.

„Am mai discutat aici în emisiune, şi a fost o dezbatere foarte interesantă, despre temerea francezilor, de fapt ideile francezilor, de a se trece la economia de război. Asta este economie de război! Ce face Victor Orban!”, a punctat Piperea, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare