sursa foto:  antena3.ro

Avocatul părinților Raisei confirmă dezvăluirea Bugetul.ro! În urma apelului la 112, polițistul ar fi sprijinit copila pe picior și nu ar fi lovit-o cu piciorul să vadă dacă mai trăiește

Adrian Cuculis, avocatul părinților Raisei, a participat astăzi la audierile agentului Constantin Popescu, cel care a accidentat mortal o copilă pe trecerea de pietoni.

Popescu le-a povestit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 cum s-a produs accidentul din Bucureștii Noi, în urma căruia o fată de 11 ani a murit, iar prietena ei a fost accidentată grav.

La ieșirea de la audieri, avocatul părinților Raisei a dezvăluit ce le-a declarat polițistul procurorilor.

Conform lui Cuculis, a fost confirmată dezvăluirea făcută de Bugetul.ro, anume că, în urma apelului la 112, polițistul ar fi sprijinit copila pe picior și nu ar fi verificat cu piciorul dacă fetița mai trăiește.

Vezi și Înregistrarea care confirmă informația publicată, în exclusivitate, de Bugetul.ro! Polițistul a înclinat fetița pe o parte, după ce a sunat la 112

Totodată, Constantin Popescu nu era într-o misiune de urgență, era o misiune banală. Mai mult, polițistul nici nu și-a dat seama că au fost două victime, ci a aflat de acest lucru ulterior.

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis, conform Romaniatv.net.

Agentul a spus că nu a lovit-o pe Raisa cu bocancul, ci a strijinit trupul fetei conform indicaţiilor primite la telefon de la operatorul de la 112.

Vezi și EXCLUSIV Răsturnare de situație! În urma apelului la 112, polițistul ar fi sprijinit copila pe picior și nu ar fi verificat cu piciorul dacă mai trăiește

Politiştul a recunoscut că, după accident, a primit o geacă de la un coleg pentru a nu fi linşat de mulţime.

Duminică, Bugetul.ro v-a prezentat o analiză la rece a cazului minorei accidentate mortal de un polițist, pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei.

Vezi și SURSE Fragment din discuția pe care polițistul a purtat-o cu operatorul 112: ‘Ce să-i fac? Ce să-i fac? – Să nu stea pe spate!’

Conform informațiilor prezentate de Bugetul.ro, în urma apelului la 112, operatorul aflat la celălalt capăt al firului i-ar fi transmis polițistului să nu țină copila pe spate, ci să o încline pe partea stângă.

Mai mult, potrivit surselor Bugetul.ro, tânărul agent încadrat din sursă externă i s-ar fi destăinuit unui coleg că a sprijinit-o pe picior. ATENȚIE! Polițistul ar fi sprijinit copila pe picior, după ce ar fi întors-o cu mâinile.

Informația a fost confirmată, ulterior, de apelul la 112 apărut în spațiul public, iar acum de declarațiile făcute de agentul Constantin Popescu.

Joi, 13 ianuarie, Poliția Capitalei a transmis că polițistul implicat în accidentul din Bucureștii Noi s-a aplecat asupra victimei pentru a vedea în ce stare se află, apoi a accesat telefonul mobil, apelând serviciul 112.

Din imaginile pe care Bugetul.ro vi le-a prezentat reiese, într-adevăr, faptul că polițistul s-a aplecat asupra fetiței (min. 00:54), iar apoi a dat un telefon. De asemenea, se poate observa că semnalele luminoase erau aprinse.

Trebuie remarcată și viteza cu care se deplasa mașina de poliție, copila fiind purtată zeci de metri de autospeciala Poliției.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare