sursa foto:  antena3.ro

SURSE Fragment din discuția pe care polițistul a purtat-o cu operatorul 112: ‘Ce să-i fac? Ce să-i fac? – Să nu stea pe spate!’

Bugetul.ro a dezvăluit astăzi, în exclusivitate, că polițistul de la Secția 5 Poliție din Capitală ar fi vorbit cu operatorul de la 112 și astfel ar fi ajuns să o sprijine pe picior pe minora pe care a lovit-o mortal pe trecerea de pietoni.

Sursele Bugetul.ro ne-au prezentat și un fragment din discuția pe care polițistul a avut-o cu operatorul 112.

Polițist: Ce să-i fac? Ce să-i fac? 

Operator 112: Să nu stea pe spate, să stea pe partea stângă.

Totodată, conform informațiilor noastre, polițistul i-ar fi transmis operatorului 112 că fetița a pierdut mult sânge.

Mai mult, potrivit surselor Bugetul.ro, tânărul agent încadrat din sursă externă i s-ar fi destăinuit unui coleg că a sprijinit-o pe picior. ATENȚIE! Polițistul ar fi sprijinit copila pe picior, după ce ar fi întors-o cu mâinile.

Ce am scris astăzi

Duminică, Bugetul.ro v-a prezentat o analiză la rece a cazului minorei accidentate mortal de un polițist, pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei.

Una dintre întrebările la care am încercat să răspundem astăzi a fost aceea dacă polițistul din cadrul Poliției Capitalei a verificat sau nu victima cu piciorul.

Acest detaliu prezentat de Antena 3, anume că polițistul ar fi verificat victima cu piciorul, a stârnit indignarea populației în acest caz.

Conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia Bugetul.ro, în urma apelului la 112, operatorul aflat la celălalt capăt al firului i-ar fi transmis polițistului să nu țină copila pe spate, ci să o încline pe partea stângă.

Mai mult, potrivit surselor Bugetul.ro, tânărul agent încadrat din sursă externă i s-ar fi destăinuit unui coleg că a sprijinit-o pe picior. ATENȚIE! Polițistul ar fi sprijinit copila pe picior, după ce ar fi întors-o cu mâinile.

Iată analiza prezentată astăzi de Bugetul.ro

Joi, 13 ianuarie, Poliția Capitalei a transmis că polițistul implicat în accidentul din Bucureștii Noi s-a aplecat asupra victimei pentru a vedea în ce stare se află, apoi a accesat telefonul mobil, apelând serviciul 112.

Din imaginile pe care Bugetul.ro vi le prezintă astăzi reiese, într-adevăr, faptul că polițistul s-a aplecat asupra fetiței (min. 00:54), iar apoi a dat un telefon. De asemenea, se poate observa că semnalele luminoase erau aprinse.

Totodată, trebuie remarcată și viteza cu care se deplasa mașina de poliție, copila fiind purtată zeci de metri de autospeciala Poliției.

Astăzi (n.r. – joi), în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.
Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.
Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune
La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.
Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier. Una dintre minore a fost transportată la spital, cea de a doua, în pofida eforturilor medicale, a fost declarată decedată”, a transmis, inițial, DGPMB.

Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite.

După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat, ulterior, Poliția Capitalei.

A verificat sau nu a verificat polițistul victima cu piciorul?

Unul dintre detaliile care stârnit indignarea populației în acest caz a fost cel prezentat de Antena 3, anume că polițistul ar fi verificat victima cu piciorul.

Dar oare așa s-a întâmplat? Greu de spus din imaginea prezentată de Antena 3, având în vedere că piciorul stâng pare a fi piciorul de sprijin, nefiind flexat.

politist - accident

Era sau nu polițistul în misiune?

Întrebarea e pusă eronat din start, căci misiune poate fi și o simplă misiune de patrulare. Întrebarea ce trebuia pusă era dacă polițistul executa o misiune urgentă sau nu.

Iar chestorul aflat în fruntea DGPMB, Bogdan Berechet, a clarificat acest aspect.

Polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă, a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă”, a declarat Berechet, în cadrul unei conferințe de presă.

Polițistul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat, pe o durată de 60 de zile.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare