sursa foto:   Inquam Photos/Octav Ganea

Avocatul Poporului, Renate Weber, despre valul de plângeri penale împotriva medicilor care luptă împotriva Covid-19: ‘Nu este drept ce se întâmplă’

Avocatul Poporului, Renate Weber, a intervenit în cazul medicilor cercetați penal pentru modul în care au îngrijit pacienții bolnavi de COVID-19.

 

Managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler, anunță că medicii unității spitalicești pe care o conduce se confruntă cu un val de plângeri penale pentru modul în care au îngrijit pacienții în pandemie.

Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă.

Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient„, spune managerul Institutului Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.

„Nu este drept ce se întâmplă”

Avocatul Poporului, Renate Weber, a intervenit în cazul medicilor cercetați pentru modul în care au îngrijit pacienții în pandemie.

Noi am primit o petiţie în numele mai multor medici din partea unui avocat care îi reprezintă şi prin care ni se aducea la cunoștință această situaţie, faptul că medicii erau luați din timpul programului şi obligați să se prezinte la secţiile de Poliţie.

Noi am avut o primă adresă către Inspectoratul General al Poliţiei şi am venit acolo cu o serie de sugestii ca să evităm în plină pandemie să dislocăm medicii şi să îi obligăm să facă drumuri la secțiile de Poliție. De exemplu, să se poată face online, să meargă poliţiştii în spitale şi acolo să poată sta de vorbă cu medicii să le ia declarații.

Ce răspuns a primit Avocatul Poporului de la Poliția Capitalei în acest caz

Ieri am primit un răspuns de la domnul Berechet care ne spune că o ascultare online nu este posibilă, pentru că nu e prevăzută de lege, că nu are suficient personal ca să se deplaseze polițiștii la spital şi le e frică să nu se infecteze„, a spus Renate Weber, Avocatul Poporului, la Antena 3.

Vezi și:

‘Curg’ plângerile penale pentru medici! Dr. Beatrice Mahler: ‘Colegii mei se simt complet lipsiți de apărare. Nu știu dacă va fi un fenomen, dar este o situație nouă, care vine post pandemic, ce din păcate nu face bine corpului medical’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare