Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

Unii dintre candidaţii care şi-au dorit fotoliul de la Palatul Cotroceni au cheltuit sume impresionante în campania electorală.

Potrivit datelor oferite de Autoritatea Electorală Permanentă, cea mai mare sumă cheltuită în primul tur a fost în dreptul Vioricăi Dăncilă, respectiv 18,2 milioane de lei, fonduri publice şi private. Pe locul doi s-a clasat Klaus Iohannis, a cărui campanie din turul întâi a costat 18 milioane de lei, fonduri publice. Al treilea a fost Mircea Diaconu, cu peste 16,2 milioane de lei, majoritatea din fonduri private.

La celălalt capăt al clasamentului îi regăsim pe Sebastian Constantin Popescu, reprezentantul Partidului Noua Românie, care nu a cheltuit nimic şi pe Ninel Peia, care a candidat din partea Partidului Neamul Românesc şi a cărui campanie a costat doar 8.000 de lei, scrie digi24.ro.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale au ajuns Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis. Spre deosebire de primul tur, diferenţa între cheltuielile celor doi a fost mult mai mare. Astfel, Viorica Dăncilă a folosit peste 1,5 milioane de lei, majoritatea banilor provenind din finanţare privată, în timp ce Klaus Iohannis a cheltuit 400.000 de lei, fonduri publice.

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că acei candidaţi care au obţinut cel puţin 3% în primul tur al alegerilor prezidenţiale îşi pot deconta cheltuielile. În acest caz, este vorba despre 6 candidaţi: Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna,  Mircea Diaconu, Theodor Paleologu şi Kelemen Hunor.

 

Vezi și:Se cutremură cazul Caracal: ’11 persoane au violat-o pe fata asta’

EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

Vești bune- Apare un nou serviciu pentru cei care dețin carduri

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare