sursa foto:  Marius Ciutacu/Curierul de Vâlcea

Bătaie de joc la adresa veteranilor de război: Ce indemnizație încasează Emil Vețeleanu, la 101 ani

În comparație cu procurorii comuniști, care primesc pensii de zeci de mii de lei, veteranii de război, care au luptat în Al Doilea Război Mondial, încasează sume de nimic.

Anul trecut, Bugetul.ro v-a dezvăluit că fostul procuror comunist și director al Penitenciarului Colibași, Gheorghe Bălășoiu, are o pensie lunară netă de 66.701 lei. Suma brută este 73.890 de lei, din care impozit 7.189 lei.

În mod incredibil, colonelul în rezervă Emil Vețeleanu, în vârstă de 101 ani, participant la Al Doilea Război Mondial, încasează o indemnizație de veteran de război de 1.060 de lei. 

La aceasta se adaugă și o pensie de 2.040 de lei.

Renta de veteran este de 1.060 de lei și cea de pensionar (n.r. – stabită în baza contribuțiilor la bugetul stat) este de 2.060 de lei. Nu mă vait de asta. Sunt mulțumit”, ne-a precizat veteranul de război.

Vezi și Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Cum a ajuns Bălășoiu să aibă cea mai mare pensie din România

„În ceea ce privește cuantumul pensiei de serviciu la care faceți referire, facem precizarea că, în decursul unei perioade de timp, acesta se poate modifica.

Conform prevederilor art.85 din Legea nr.303/2004 cu modificările și completările ulterioare, pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime.

Dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, judecătorul sau procurorul îşi poate păstra pensia aflată în plată”, ne transmitea Ministerul Muncii, printre altele.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare