alexandru oproiu

sursa foto:  jurnaluldeilfov.ro

Bătaie de joc în stil mare! Ce pensie are renumitul profesor doctor Alexandru Oproiu

Puțini sunt cei care nu au auzit de renumitul medic si profesor Alexandru Oproiu, fondatorul scolii moderne de gastroenterologie și hepatologie. Acesta  a condus timp de 24 de ani Institutul Fundeni și a fost de două ori secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

El a ieșit la pensie în anul 2000, după 47 de ani de învățământ, 24 de ani în care a fost director și 3.890 zile de gardă. Suma pe care i-a oferit-o statul român drept recompensă te lasă fără replică: 440 de lei pe lună. Și nu, nu este o greșeală! Aceasta era pensia marelui doctor în anul 2000.

În acest context, vedem zi de la televizor, politicieni care ne tot amenință cu creșteri de pensii și salarii. Au uitat să precizeze că se refereau doar la pensiile și salariile lor.

Și dacă marele profesor avea 440 lei în anul 2000, 17 ani mai târziu lucrurile stau cam la fel. Enorm de mulți medici au ieșit anul acesta cu pensii cuprinse între 800 și 1300 de lei și asta după 30 de ani de muncă.

Vezi și Atenție! Dragnea și Tăriceanu acuzați de abuz în serviciu?! Decizie riscantă

România făcută de râs de Republica Moldova! Să luăm lecții

Iată strigătul indignat al unui dintre cei mai mari doctori pe care i-a avut România vreodată.

„Problema importantă este ca salariul medicilor să devină un salariu care să fie acceptabil. Să poată să trăiască ușor, să poată să se documenteze cu salariul respectiv. De ce se poate da la judecători și la procurori salariile astea imense, cu prima de stres pentru că niciunul are nu are stresul pe care îl are un doctor. Să fim serioși. Îmi vin mie pensionari, din justiție, cu pensie de 16 mii de lei, pensie! Iar, pe mine, după 47 de ani de învățământ, 24 de ani de director și 3.980 zile de gardă, deci peste zece ani de gardă, am ieșit cu 440 de lei, pe lună, în anul 2000. Îmi pare rău că nu v-am adus decizia de pensie.

Este bătăia de joc a întregii societăți. Trebuie ca doctorii să aibă exact același salariu pe care îl au cei care iau primă de stres sub motiv că bagă oameni la închisoare. Și al doilea lucru, trebuie continuitate. Trebuie schimbați tehnicienii și tehnocrații din Ministerul Sănătății, după partidele astea politice. Gândiți-vă: în timpul lui Ceaușescu, Mihai Aldea a fost ministru și s-a ocupat de problemele logistice medicale timp de 26 de ani, până când a făcut accident vascular cerebral (…) Se schimbau miniștrii, care erau profesori, nu erau notari publici”, a declarat prof. univ. dr Alexandru Oproiu în cadrul emisiunii Jocuri de Putere,  potrivit Realitatea.net.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare