sursa foto:  agerpres.ro

Beatrice Mahler trage semnalul de alarmă: ‘Avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă’

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București,  a declarat că ”avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum să o evidențiem fără secvențiere genică”.

Întrebată câte cazuri noi crede că există în realitate, în condițiile în care anul trecut, aveam în noiembrie 10.000 de cazuri pe zi și 1.000 de oameni în terapie intensivă, dar mai puține decese, iar acum avem în jur de 5.000 de cazuri pe zi, aproape 1.500 de oameni în terapie intensivă și decese multe, aproape 200 în zilele cu cifre tragice. Beatrice Mahler a răspuns: „Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi”.

De asemenea, întrebată ce concluzii a tras din discuțiile cu colegi din alte țări, managerul spune că în alte țări s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare să fie mai mic. Datele care sunt publicate în acest moment indică, practic, că procentul de persoane cu forme moderate sau severe a rămas cam la fel în alte țări.

„Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.

„Dacă ne uităm puțin la tipurile de tulpini care circulă în România, și aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutații care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum să o evidențiem fără secvențiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a explicat medicul, conform news.ro.

Bareice Mahler a afirmat și că simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat, iar acum medicii se confruntă cu cazuri mult mai dificile.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare