Când se va circula pe Drumul Expres Craiova-Pitești – Dorinel Umbrărescu va termina Lotul 3 până la Crăciun

Tronsonul al III-lea al Drumului Expres Craiova-Pitești, dintre Valea Mare și Colonești, ar urma să fie gata în acest an.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că această porțiune de drum, executată de firma lui Dorinel Umbărescu, ar urma să fie dată în circulație până în Crăciun.

Această porțiune de drum, care 31,75 kilometri, este executată de Spedition UMB, firma lui Dorinel Umbrărescu.

Anunțul lui Sorin Grindeanu:

Până în Crăciun dăm în circulaţie lotul 3, le mulţumesc pentru mobilizare, asta înseamnă încă peste 30 de kilometri din Drumul Expres, un lucru foarte bun. E mobilizare bună şi sunt undeva spre jumătate ca stadiu fizic pe lotul 4, adică exact cel care se duce în Autostrada A1, la Piteşti. Nu e mobilizare bună pe lotul 1 şi nu e mobilizare bună pe Centura Craiovei.

Eu am avut discuţii, împreună cu domnul Pistol, cu companiile respective, le-am spus că o să mai vin, posibil în această lună sau într-o lună şi jumătate, până la sfârşitul anului, şi aş vrea să se schimbe lucrurile.

(…) Mă aştept să existe o mobilizare mai bună, 75 de oameni azi şi aproximativ 70 de utilaje, scuzaţi-mă, dar nu e mulţumitor. Şi mai jos (…) este mobilizarea pe Centura Craiovei”, a spus Grindeanu, conform Agerpres.

Cristian Pistol, șeful CNAIR: „Stadiul lucrărilor a ajuns la aproape 90% și se lucrează intens pentru a pune în trafic la finalul acestui an toți cei 31,75 km”

„Am verificat astăzi stadiile celor mai importante lucrări de infrastructură rutieră de pe raza #DRDPCraiova!
Astfel, pe tronsonul I al drumului expres #Craiova – #Pitești, au început lucrările de organizare pentru finalizărea construcției celor 17,7 km dintre Craiova și #Robănești.

Termenul contractual este de 18 luni dar antreprenorul și-a asumat că va crește progresiv mobilizarea astfel încât să putem circula pe acest tronson la finalul anului #2024.

Pe tronsonul III, stadiul lucrărilor a ajuns la aproape 90% și se lucrează intens pentru a pune în trafic la finalul acestui an toți cei 31,75 km dintre #ValeaMare și #Colonești.

Lucrările pe tronsonul IV, #Colonești – #Oarja – #Pitești, în lungime de 31,8 km, au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 50% și sunt convins că antreprenorul român se va mobiliza exemplar, astfel încât să se poată deschide circulația cât mai repede, la finalul 2024.

În concluzie, pot spune că există șanse reale ca la finalul anului 2024 cetățenii să poată parcurge fără întrerupere cei 121 km ai drumului expres Craiova – Pitești”, a spus Pistol.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare