sursa foto:   capital.ro

Casa de Pensii, anunț în atenția beneficiarilor: Începând de luni, 22 ianuarie 2024, se pot depune cererile

Casa de Pensii a făcut un anunț „în atenția beneficiarilor”. Începând cu data de 22 ianuarie 2024, se pot depune cererile.

Mai exact, Casa Județeană de Pensii Bihor îi anunță pe seniorii României că pot depune cereri pentru obținerea unui bilet de tratatament.

Aceste cereri pot depuse începând de luni, 22 ianuarie.

„𝐈̂𝐧 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭𝐢𝐚 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭

Casa Judeţeană de Pensii Bihor anuntă pe cei interesaţi că începând cu data de 22.01.2024 se pot depune cereri pentru obţinerea unui bilet de tratament in staţiunile urmatoare:

– Amara, Bala, Bizusa, Buzias, Covasna, Geoagiu, Lacul Sarat, Moneasa, Nicolina, Olanesti, Pucioasa, Monteoru, 1 Mai”, informează Casa Județeană de Pensii Bihor.

Documentele de care aveți nevoie, pentru a beneficia de bilete de tratament

Casa Județeană de Pensii Bihor le explică pensionarilor ce documente le sunt necesare pentru a beneficia de bilete de tratament.

Astfel, conform Casei de Pensii, pentru înregistrarea și identificarea solicitărilor, cererile-tip vor fi însoțite de următoarele documente:

  • „Pensionari – actul de identitate
  • Persoane beneficiare ale L. 448/2006 – actul de identitate, certificatul de încadrare în grad de handicap şi a programului de recuperare(in situaţia în care handicapul nu este permanent);
  • Beneficiari ai L.189/2000 – actul de identitate, Hotărâre L.189/2000;
  • Beneficiari ai D.L.118/1990 – actul de identitate, Hotarare D.L.118/1990;
  • Veterani de război – actul de identitate;
  • Asigurați – actul de identitate;
  • Șomeri– actul de identitate , cupon indemnizaţie şomaj din luna anterioară depunerii cererii”.

Casa de Pensii informează că aceste bilete de tratament se găsesc fie la sediul, fie pe site-ul instituției, www.cjpensiibihor.ro, la secțiunea „formulare tip – bilete de tratament”.

Cererile se vor depune la ghișeele cu numerele 11 și 12 ale Casei de Pensii Bihor, programul cu publicul fiind de luni până joi, între orele 08:00-14:00, iar vineri, între orele 08:00-12:00.

Schimbare importantă în noua Lege a pensiilor

Conform noii Legi a pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2024, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear.

Condiția este ca să fie acoperită integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

În februarie 2024, pensionarii primesc bani în plus, pe lângă pensie

În luna februarie 2024, pensionarii și persoanele nevoiașe vor primi bani în plus, pe lângă pensie. Este vorba despre prima tranșă de 250 de lei, care va fi virată pe cardul pentru alimente și mese calde, din programul „Sprijin pentru România”.

La jumătatea lunii decembrie 2023 a apărut, în Monitorul Oficial, OUG nr. 115, prin care Guvernul României a decis să prelungească sprijinul material, acordat pensionarilor și persoanelor nevoiașe, până în anul 2027, după cum am scris AICI.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare