sursa foto:  pexels.com

Ce avere are un român cu o slujbă normală în 2024. Media este mult sub cele obținute de cetățenii din UE

Potrivit directorului general al OTP Asset Management România, Dan Popovici, un român cu o slujbă normală are o avere de aproape 6.ooo de euro.

Marți, directorul general al OTP Asset Management România  a declarat că  România are o avere financiară medie pe cap de locuitor de 5.823 euro, în timp ce media la nivel european este de 65.209 euro.

„România în momentul de faţă are o avere medie pe cap de locuitor la 5.823 de euro, comparativ cu averea medie la nivelul întregii Europe de 65.209 euro. Din acest punct de vedere se vede că este o discrepanţă foarte mare între averea acumulată la nivel european şi averea acumulată în România. Discrepanţa, din punctul meu de vedere, este mult mai mare decât discrepanţa dintre salariile de exemplu obţinute în momentul de faţă în România şi salariile obţinute în alte ţări ale lumii”, a spus Dan Popovici, menţionând că datele sunt de la European Financial Management Association (EFMA) şi se referă la anul 2022, notează adevărul.ro

Citește și: Iarna nu se dă bătută! Meteorologii au emis cod galben de vânt pentru mai multe județe din România

La ce se referă averea financiară

Potrivit lui Dan Popovici,  averea financiară se  referă la depozite bancare, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, asigurări de viaţă cu capitalizare şi fonduri de investiţii, potrivit Agerpres.

Dan Popovici a precizat că în afară de averea financiară mai există una în zona de real estate, formată din investiţii în imobiliare şi terenuri.

Averea românilor, mai mai mică decât media europeană

Averea unui român se apropie de 6.ooo de euro, în timp ce ungurii sunt de două ori mai bogați, iar despre locuitorii Germaniei nu se mai pune problema, averea financiară pe cap de locuitor fiind de aproape 84.000 de euro.

Și englezii o duc bine. Averea financiară depășește 112.000 euro pe cap de locuitor.

Citește și: „Bestia” care l-a subjugat pe Marcel Ciolacu. Premierul României nu mai vrea să audă de o altă mașină de serviciu

Cum își păstrează românii banii

Conform datelor prezentate, depozitele bancare reprezintă, în medie, 68% din averea financiară a românilor. O componentă importantă o reprezintă fondurile de pensii, cu 18,5%.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare