sursa foto:  Digi24

Incredibil! Pe ce vrea primarul sectorului 5, Daniel Florea, să dea sute de mii de euro

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a convocat, marţi, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, pentru a achiziţiona un bloc din cartierul Ferantari, construit în 1976, cu suma de 730.000 de euro.

Acesta susţine că blocul ar servi ca fond de locuinţe sociale, însă, potrivit unor surse din Primărie, apartamentele nu pot fi locuite. Renovarea ar mai costa încă pe atât, potrivit unor documente obţinute de „Adevărul“.

Blocul pe care şi-l doreşte Daniel Florea e un cămin de nefamilişti construit în perioada comunistă, care aparţine societăţii „Industria Iutei“, privatizată la mijlocul anilor 90.

Clădirea e formată din parter plus patru etaje şi e situată pe Intrarea Ferentari, cartier campion la infracţionalitate în Capitală. „În urma negocierilor dintre Primăria Sectorului 5 şi SC Industria Iutei SA, s-a stabilit preţul total de vânzare de 730.000 de euro“, arată documentele obţinute de „Adevărul“.

Ca argument pentru achiziţie, primarul Daniel Florea invocă  o  Ordonanţă de urgenţă din 2007, „privind asigurarea fondului de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează să fie evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari“. Însă, în expunerea de motive a hotărârii de achiziţie, Primăria nu vine cu nicio cifră: nu spune câţi locuitori ai Sectorului 5 ar beneficia imediat de apartamentele sociale din Ferenatri, şi nici câţi sunt în pericol de a fi evacuaţi. Deci graba primarului Daniel Florea nu este acoperită statistic.
În plus, apartamentele din căminul de nefamilşti nu sunt în stare funcţională, susţin surse din

Primărie a spus pentru Adevărul, că apartamentele din căminul de nefamilşti nu sunt în stare funcţională .

Daniel Florea, unul dintre primarii PSD fidel lui Liviu Dragnea,  a cheltuit luna trecută peste 700.000 de euro pentru o chermează electorală,  sub pretextul că sărbatoreşte „50 de ani de Sectorul 5”. Spectacolul a fost prezentat de Dan Bittman, care a încasat 11.000 de euro din bani publici pentru laude-le aduse lui Daniel Florea, potrivit adevarul.ro.

Vezi și Atenție! Schimbare uriașă în procedura succesorală! Toți cei care moștenesc bunuri sunt vizați

Schimbare radicală în noua Lege a pensiilor! Cine se poate pensiona mult mai devreme

Atenție, români! Cum puteți, mai nou, proceda pentru a beneficia de despăgubiri în caz de dezastru major produs de cutremur

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare