sursa foto:  romaniatv.net

Ce români vor primi ajutor de la stat pentru credit imobiliar

Cadrele militare, dar și polițiștii aflați la prima numire în funcție sau nevoiți să se mute în interes de serviciu și care contractează un credit imobiliar sau ipotecar vor putea beneficia de plata parțială sau chiar totală a ratei împrumutului, se arată într-un act normativ ce a fost oficializat chiar astăzi.

Legea nr. 288/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative, care a fost publicată azi în Monitorul Oficial și se va aplica începând de duminică, prevede introducerea unui nou mod de recompensare financiară a militarilor și polițiștilor.

Concret, polițiștii și cadrele militare care au fost numite în prima funcție sau care au fost mutate în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu, nici soțul sau soția nu dețin o locuință în acea localitate, cărora nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător și care au contractat un credit ipotecar sau imobiliar vor primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat. Această compensație lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei, conform avocatnet.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare