sursa foto:  Andreea Alexandru

Ce s-a întâmplat cu prima persoană vaccinată în România împotriva COVID-19: ’E destul de greu, dar avem speranța că scăpăm de pandemie’

Asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național Matei Balș” din Capitală, a primit duminică a doua doză de vaccin anti-Covid 19.

”E destul de greu, dar avem speranța că scăpăm de pandemie. (…) Toți vrem să ne vaccinăm și să scăpăm”, a declarat ea, după efectuarea rapelului.

Ea este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Prima doză i-a fost administrată pe 27 decembrie. „Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, declara ea atunci.

Peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România.

Reamintim că prima etapă de vaccinare a început cu imunizarea angajaților din spitale, iar de vineri au început programările pentru etapa a doua de vaccinare, în care sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domenii cheie de activitate, informează hotnews.ro

Citește și:

Vestea momentului! Statul vine cu noi beneficii pentru milioane de români. Vezi dacă te afli printre ei

Vești importante pentru acești români! Ce criterii trebuie să îndeplinească pentru a ieși la pensie

EXCLUSIV Lovitură la început de 2021! Guvernul Cîțu a fixat un plan de amenzi! Directivă internă intrată în posesia Bugetul.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare