sursa foto:  stiripesurse.ro

Ce se întâmplă cu intrarea CEC Bank pe piața RCA – Directorul ASF confirmă răspunsul pe care l-a primit Bugetul.ro de la MFP, în ianuarie 2023

Valentin Ștefan, director general al Direcției de Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a afirmat astăzi că este în discuții cu CEC Bank, pentru ca aceasta din urmă să intre pe piața asigurărilor. În legătură cu intrarea CEC Bank pe piața asigurărilor, Bugetul.ro a obținut un punct de vedere din partea Ministerului Finanțelor, în ianuarie 2023, în care MFP a precizat că CEC Bank parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare. Practic, Valentin Ștefan a confirmat ceea ce ne-a transmis Ministerul Finanțelor Publice în luna ianuarie 2023, anume că CEC Bank se pregătește să intre pe piața asigurărilor, „fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare”.

Directorul general din cadrul ASF a dezvăluit că s-a întâlnit cu reprezentanții băncii de stat, iar în prezent „suntem în etapa în care reprezentanții CEC trimit documentele la Autoritate”.

Până la CEC Bank, Valentin Ștefan a subliniat că în acest an va intra o nouă companie privată pe piața asigurărilor RCA din România, precizând că acest lucru se va întâmpla în a doua jumătate a anului.

Ce a declarat Valentin Ionescu despre intrarea CEC Bank pe piața asigurărilor RCA

„În ceea ce privește discuția cu CEC, am avut întâlniri cu reprezentanții băncii, le-am spus care sunt documentele pe care trebuie să le aducă, suntem în etapa în care reprezentanții CEC trimit documentele la Autoritate.

Ținem legătura cu ei și sperăm ca, cât mai repede, să vedem și o companie de stat care să vând RCA”, a spus Ionescu.

MFP, în ianuarie 2023, pentru Bugetul.ro: „CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare

Ministerul Finanțelor, în calitatea sa de acționar (în numele statului) al CEC Bank SA a acordat mandat Băncii în vederea realizării demersurilor necesare pentru înfiinţarea de către CEC Bank SA a unei societăţi în sectorul asigurărilor generale, cu respectarea prevederilor legale.

Mandatul acordat a avut în vedere interesul CEC Bank SA de a a-și extinde activitatea pe piața asigurărilor, ținând cont de oportunitatea unei astfel de inițiative, menite să diversifice baza de venituri prin extinderea activității CEC Bank pe segmente financiare adiacente, pe modelul practicat de alți competitori din sistem, în vederea diversificării portofoliului de produse și servicii ce pot fi oferite clienților prin dezvoltarea de noi activități în domeniul asigurărilor.

În acest stadiu, CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Ministerul Finanțelor Publice, după cum am scris, la 23 ianuarie 2023, AICI.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare