sursa foto:  rfi.ro

Ce se va întâmpla cu DOCUMENTUL MOMENTULUI – Ministrul Finanțelor oferă ULTIMELE detalii

„Revoluția Fiscală” a Guvernului PSD-ALDE a năucit întreaga Românie. Nimeni nu a știu câți bani primește în acest an, după aplicarea măsurile economice, până nu a văzut „fluturașul” de salariu.

O problemă extrem de discutată în această perioadă a fost cea referitoare la depunerea Declarației 600. Dacă în primă fază Guvernul Dăncilă a spus că o va anula, în cele din urmă, Executivul a revenit asupra deciziei.

În acest context, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, la Romania TV, vineri, că săptămâna viitoare va prezenta un „mecanism prietenos” prin care se vor administra contribuţiile sociale care trebuie plătite în urma depunerii Declaraţiei 600.

„Va fi un singur termen de plată a impozitului şi va fi un termen rezonabil. Încă nu vreau să avansez o dată, dar va fi rezonabil. Va fi un mecanism mai atractiv. Cei care au depus deja Formularul 600 nu trebuie să-l mai depună încă o dată. Săptămâna viitoare vom prezenta noul mecanism”, a declarat Teodorovici.

Declarația 600 vizează obligațiile referitoare la contribuțiile sociale, mai exact contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate.

În primul rând, persoanele fizice care au alte tipuri de venituri în afară de salarii (cum sunt: activități independente(PFA/PFI), drepturi de autor, investiții (dividende, dobânzi, câștiguri de capital, etc.), cedarea folosinței bunurilor, asocierea cu o persoană juridică, agricultură, piscicultură, alte surse) vor avea obligația de a declara și plăti cel puțin contribuția de asigurări de sănătate (CASS) dacă au depășit în anul anterior (2017 în cazul nostru) plafonul de 12 salarii minime, scrie economica.net.

Vezi și Guvernul dezvoltă PROPRIUL LANȚ de benzinării! Unde vor fi amplasate cel puțin 1.000 de stații de alimentare și când vor fi GATA

Totul se schimbă de la 1 iunie: Ce trebuie să știe toți șoferii

DEZORDINE în viața lui Mircea Negulescu! Ce lovitură a primit „Portocală”, după excluderea din magistratură

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare