sursa foto:  gandul.info

Ce vor să învețe hotelierii din Republica Moldova de la români

Hotelierii din Republica Moldova intenţionează să dezvolte un parteneriat cu cei din România, de la care să înveţe metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente precum vânzări, rezervări, promovare, dar şi lucrul cu personalul, potrivit unui comunicat al FPTR.

Comunicatul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) precizează că în aceste zile, o delegaţie din Republica Moldova a vizitat mai multe unităţi de cazare din Bucureşti şi că FPTR a organizat cu această ocazie un al doilea infotur pentru Asociatia Hotelierilor din Republica Moldova, acestia fiind interesaţi să cunoască dotările camerelor şi facilităţile acordate de hotelurile româneşti, dar şi metodele de management folosite în cadrul diferitelor departamente.

„Pentru început, partenerii noştri din Republica Moldova doar au vizitat hotelurile, urmând ca anul viitor să facă şcolarizare practică. În Republica Moldova nu sunt multe lanţuri hoteliere, motiv pentru care hotelierii din această ţară, cei care vor să ajungă la nivel european, s-au gândit că cel mai bine ar fi să înveţe de la noi, pentru că hotelurile româneşti sunt competitive pe piaţa europeană. Această acţiune este susţinută financiar integral de membrii FPTR printre care se numără şi SKAL International Bucureşti. Am ales această perioadă în mod special, pentru a sărbători, împreună cu colegii noştri moldoveni, „Ziua Unirii Principatelor Române”, a declarat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedinte executiv al FPTR.

Delegaţia a fost formată din 20 de reprezentanţi ai hotelurilor din Republica Moldova.

„Scopul acestui infotur constă în continuarea promovării şi dezvoltării parteneriatului turistic dintre Republica Moldova şi România pe segmentul hotelier, eficientizării dialogului profesionist dintre hotelieri, dar şi familiarizării hotelierilor moldoveni cu cele mai bune practici şi tehnici de management folosite în administrarea business-ului hotelier din Romania” a mai declarat şi Stanislav Rus, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Hotelurilor şi Restaurantelor din Republica Moldova.

În cadrul infotur-ului din perioada 24-27 ianuarie , hotelierii din Republica Moldova au vizitat 14 hoteluri de 4 şi 5 stele, atât ale lanţurilor internaţionale, cât şi investiţii româneşti.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este singura federaţie reprezentativă la nivel de de sector de activitate „turism, hoteluri, restaurante” având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 73.752 de persoane şi deţine peste 80% din cifra de afaceri a acestui domeniu de activitate, conform Mediafax.ro

Vezi și

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă situația! Harta e falsă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare