sursa foto:  stiridinbucovina.ro

Cel mai mare producător de energie electrică din România atinge un maxim istoric la Bursa de Valori Bucureşti! Compania este evaluată la 54,5 miliarde de lei

Cel mai mare producător de energie electrică din România atinge un maxim istoric la Bursa de Valori Bucureşti. Hidroelectrica este evaluată la 54,5 miliarde de lei.

 

 

 

Acţiunile Hidroelectrica (simbol bursier H2O), cel mai mare producător de energie electrică din România şi cel mai mare emitent de la BVB, s-au apreciat cu 0,92% în şedinţa de vineri, ajungând la un maxim istoric de 121,1 lei pe unitate, conform datelor agregate de ZF de la bursă.

Investitorii au tranzacţionat vineri acţiuni H2O în valoare de 7,8 mil. lei, dintr-o lichiditate totală de 59 mil. lei.

Hidroelectrica a fost al treilea cel mai lichid emitent, după Electrica (9,3 mil. lei) şi Banca Transilvania (8,8 mil. lei). Valoarea record anterioară de 120,5 lei pe unitate a fost atinsă în sesiunile din 25 septembrie şi 2 octombrie.

Acţiunile H2O s-au tranzacţionat până la un preţ maxim de 121,4 lei pe unitate în timpul şedinţei şi unul minim de 120 de lei.

Maximul Hidroelectrica a fost atins într-o şedinţă în care indicele principal BET şi cel al dividendelor BET-TR, din componenţa căruia face parte compania de stat, nu au avut nicio dinamică, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare