sursa foto:  psnews.ro

Claudiu Năsui, anunțul momentului pentru români: ‘Din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști care călătoresc în Grecia”

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a transmis, că a discutat ”astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții”.

”Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele României se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare, și acela este ușor completabil pe internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ.

Practic, sunt două momente. Momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare.

La momentul revenirii în țară, (…) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă, dacă totuși este, și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă.

Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a declarat Claudiu Năsui, la Antena 3.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare