sursa foto:  suceavanews.ro

Codul Rutier ar putea avea parte de noi modificări- Milioane de șoferi sunt vizați

O modificare ce ar urma să fie schimbe iar Codul rutier vizează milioane de şoferi români. Aceasta se referă la valabilitatea permisului de conducere.

Un proiect de lege susținut de toate partidele parlamentare din România urmează să modifice regulile privind valabilitatea permisului de conducere.

Șoferii români cu vârsta de până la 70 de ani își vor reînnoi permisul de conducere mai rar decât în prezent, deoarece, printr-un proiect de lege pus recent în dezbaterea senatorilor, parlamentarii vor să majoreze valabilitatea acestor documente de la 10 ani, cât e în prezent, la 15 ani.

În schimb, conducătorii auto trecuți de 70 de ani vor trebui să-și reînnoiască permisul de conducere la fiecare cinci ani, iar cei trecuți de 80 de ani, la fiecare doi ani.

Codul rutier  se va modifica iar, potrivit proiectului legislativ de la Senat, acum fiind propuse schimbări legate de valabilitatea permiselor de conducere.

Mai precis, valabilitatea permiselor pentru categoriile AM, A1, A2, A (mopede și motociclete) și B, B1, BE (mașini mici) ar urma să crească de la 10 ani, cât e acum, la 15 ani.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare