sursa foto:  hotnews.ro

Colegiul Medicilor din România îi avertizează pe medicii care au semnat ‘scrisoarea anti-restricții’: ‘Vor fi identificați și cercetați în cadrul comisiilor de disciplină’

Colegiul Medicilor din România a transmis un avertisment dur prin intermediul președintelui forului, prof. dr. Daniel Coriu, medicilor care au semnat  ”scrisoarea anti-restricții”.

 

În scrisoare menționată se cerea „încetarea politicii de perpetuare a stării în care se află România de un an încoace şi revenirea la starea de normalitate”.

Semnatarii criticau obligativitatea purtării măştii în aer liber, monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine. În plus, solicitau și anularea noilor restricții, precum interdictiile de circulație, și întreruperea promovării vaccinurilor anti-COVID.

 

Colegiul Medicilor  se delimitează de „scrisoarea anti-restricții”

 

Colegiul Medicilor din România se delimitează în totalitate de continutul scrisorii menționate, susținând „respectarea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, în conformitate cu normele legale în vigoare și cu recomandările internaționale”.

Doctorul Daniel Coriu infromează, prin intemrediul unui comunicat de presă, faptul că unul dintre presupușii semnatari ai scrisorii nici măcar nu știa de existența documentului și a susținut că nu a semnat „o astfel de scrisoare”. Specialistul este de părere că acest aspect poate sugera „un text provocator, care conține ingredientele unui material de tip «fake news»”.

 

Medicii instigatori riscă să rămână fără dreptul de a profesa

 

„Între semnatarii textului, există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare”, potrivit comunicatului.

 

Totodată, președintele Colegiului Medicilor semnalează și ceea ce se va întâmpla cu medicii care instigă la nerespectarea normelor medicale.

„În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicală și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați și cercetați în cadrul comisiilor de disciplină ale CMR, putându-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa”, conform sursei citate, conform Gândul.ro.

Vezi și: Adina Alberts, Răzvan Constantinescu, Monica Pop și alți 26 de medici, solicitare către Klaus Iohannis! ‘Medicii români nu mai tolerează aberațiile Guvernului’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare