sursa foto:  incomemagazine.ro

Comisia Europeană le-a dat undă verde: Se vinde cel mai mare combinat siderurgic din România

România este pe punctul de a pierde cel mai mare combinat siderurgic, în scopul de a câștiga un alt combinat important din Italia. Gigantul a primit undă verde de la Comisia Europeană, iar anunțul a fost făcut chiar astăzi de reprezentanții companiei.

Este vorba despre compania Arcelor Mittal. Gigantul a primit aprobarea din partea Comisiei Europene pentru achiziţiona Combinatul Ilva, din Italia. Mai mult, gigantul și-a luat angajamentul de a vinde unităţile sale din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia.

„Aprobarea C.E. urmează concluziei Fazei II de Investigaţie a Comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul Companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, aşa după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C.E. este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând”, se mai spune în comunicat.

Grupul ArcelorMittal a anunţat, pe 13 aprilie, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia.

Vezi și Un grup italian profită la maximum de obligativitatea care intră în vigoare la 1 august! Peste 100.000 de români sunt vizați

Este oficial! Se formează un nou gigant pe piața de telefonie mobilă-Pericol pentru Orange, Telekom și RCS&RDS

Vești bune pentru români: Ce se va întâmpla cu tichetele de masă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare