IMM-uri

companii

mai multe


multinaționale

companii
PSD vrea să-i pedepsească pe cei care au ieșit în stradă și le-au strigat DNA să vină să vă ia. Așa că s-au hotărât să pună în aplicare proiectul conceput de ALDE și Daniel Chițoiu acum mai mult timp. Aceștia vor ca începând de la anul să impună impozitul pe venit global sau taxa pe gospodărie. Dar ce înseamnă asta pentru angajații în privat? Ei bine, înseamnă că salariile lor vor fi mai mici cu 20%.  O spun consultanții fiscali și o știe și ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan. În prezent, contribuțiile la sănătate și asigurări sociale sunt reținute la sursă și sunt plătite și de angajat și de angajator. PSD vrea ca toate contribuțiile să fie achitate doar de angajat. Ceea ce înseamnă că pentru a rămâne cu salariul pe care îl au acum, angajații din privat ar trebui să primească o mărire cu 20%. Doar crescând salariul brut actual, angajații din privat vor rămâne cu aceiași bani.

Exemplu CONCRET

De exemplu, să presupunem că un angajat în privat primește o indemnizație brută de 3.000 de lei. Asta înseamnă că net câștigă aproximativ 2.100 lei. Dacă se va implementa taxa pe gospodărie, pentru a rămâne cu acești bani, patronii ar trebui să le ofere angajaților peste 3.600 lei. Dar patronii vor pierde pentru că nu vor mai putea scădea anumite cheltuieli din impozit și atunci nu au niciun motiv să crească salariile, iar statul nu îi poate obliga. Vezi și 
Alertă de gradul ZERO! Românii de rând vor fi IMPOZITAȚI și controlați la sânge – cine e în spatele proiectului Ministrul Finanțelor spune că este convins că totuși patronii nu-și vor lăsa angajații așa și le vor mări salariile, chiar dacă ei vor pierde. Explicația pare una desprinsă parcă dintr-o comedie cu Dumb and Dumber și adresată probabil colegilor de partid, căci românii cu mai mult de doi neuroni nu pot fi convinși cu utopii jenante. Cel mai mult vor avea de suferit cei din multinaționale, deoarece acestea au foarte bine structurate bugetele și nu vor fi de acord să meargă pe pierdere. În acest context, companiile străine s-ar putea gândi să investească în țări cu o predictibilitate economică mai ridicată. Încet, dar sigur, PSD ne îndreaptă spre abis. Probabil vor crește pensiile și salariile bugetarilor pentru moment, însă toate aceste măsuri ne vor arunca într-o criză din care cu greu vom mai putea ieși.
10:28

mai multe


retail

companii

mai multe


servicii

companii
O societate maghiară a intrat într-o combinație cu statul român, a cărei valoare este de peste 500.000 de euro. Un SRL din Budapesta a primit, fără licitație, un contract de peste o jumătate de milion de euro de la Compania Națională Imprimeria Națională, pentru a livra dreptul de utilizare a elementelor necesare în producția pașapoartelor românești. Contractul a fost atribuit prin negociere directă, invocându-se faptul că serviciile nu pot fi furnizate decât de această firmă ungurească, informează jurnalul.ro. Conform unui anunț publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Compania Națională Imprimeria Naională SA a atribuit societății Jura Trade KFT, cu sediul în Budapesta, contractul cu numărul 147, prin care autoritatea de stat de la București urmează să achiziționeze dreptul de utilizare a elementelor necesare în producția pașapoartelor românești. Este vorba despre elementele numite „Informație Constantă Invizibilă (ICI)”. Curios este faptul că acest contract nu a fost supus unei licitații, Imprimeria Națională alegând să negocieze direct cu Jura Trade KFT, invocând drept justificare faptul că lucrările, produsele sau serviciile solicitate pot fi furnizate doar de un anumit ofertant, din motive tehnice. Chiar și în aceste condiții, criteriul de atribuire a prevăzut prețul cel mai scăzut. Potrivit sursei citate, valoarea inițială estimată a achiziției a fost de 2.184.000 de lei fără TVA, apoi a scăzut la 2.080.000 de lei (464.000 de euro fără TVA), oferta finală făcută de compania maghiară fiind de 2.011.200 de lei fără TVA, adică 2.512.328 lei cu TVA inclus (558.295 de euro). Jura Trade KFT a depus singura ofertă, care a și fost declarată admisibilă și câștigătoare. Cu elementele furnizate de maghiari, vor fi fabricate în România 1.600.000 de documente de călătorie, acte valabile de la semnarea contractului de către ambele părți contractante, mai exact Imprimeria Națională din România și societatea din Ungaria. Vezi și După tragedia din Munții Retezat, patronul școlii de ghizi dă cărțile pe față: „Am fost transformați”

Cum a fost conceput Macron în „laborator”, principalul favorit la președinția Franței

Mărturia incredibilă a unei fete prezente în Munții Retezat: „Nu salvamontiștii ne-au salvat”

24.04.2017

mai multe


startup

companii

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.