IMM-uri

companii
dragnea

Fiul liderului Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, trăiește pe picior mare. În ultimii trei ani, acesta a făcut afaceri de 20 de milioane de euro, prin intermediul firmelor sale, informează supervizor.ro.

Despre Ştefan Valentin DRAGNEA (împlineşte 28 de ani luna viitoare) s-a scris în presă că se laudă cu maşini foarte scumpe (AICI şi AICI, de exemplu), că s-a cuplat cu nu ştiu ce domnişoară… şi cam atât. La întrebarea de unde îşi permite tot felul de achiziţii costisitoare, în condiţiile în care tatăl lui a fost toată viaţa bugetar, astăzi vă prezint răspunsul: DIN AFACERI!

Numit de presa locală/regională “Jupânelul Teleormanului“, Ştefan Valentin DRAGNEA este asociat la 3 firme:

 • BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria (CUI: 36529216)
 • S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL Alexandria, fosta LUDIKON SYSTEM SRL Bucureşti (CUI: 15066666)
 • ZOOVEG 2010 SRL Liţa (CUI: 27202818)

Să le luăm pe rând, să nu le încurcăm… că sunt nişte încrengături frumoase!

BRIZA DUNĂRII EVENTS – restaurant înfiinţat anul trecut… fără administrator!

Societatea BRIZA DUNĂRII EVENTS SRL Alexandria a fost înfiinţată în septembrie 2016, are ca obiect principal de activitate “restaurante“, iar DRAGNEA jr. deţine 60% din capitalul social (care este de 200 lei), partener de afacere fiindu-i Mădălin IONIŢĂ (44 de ani). Dubios este faptul că la Registrul Comerţului nu există menţionat administratorul, problemă care apare şi în decizia de înfiinţare a societăţii, publicată în Monitorul Oficial nr.3435 din 22.09.2016!

LUDIKON SYSTEM a fost rebotezată

S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a fost înfiinţată în 2002, cu sediul social în Bucureşti şi cu numele FREDO SISTEM SRL. A fost redenumită LUDIKON SYSTEM SRL în 2009, iar anul trecut a fost mutată la Alexandria şi rebotezată S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL. Ştefan Valentin DRAGNEA a devenit asociat pe 10 aprilie 2014, iar asociat majoritar (90%) pe 23 aprilie 2014, dar demn de menţionat este faptul că firma a fost deţinută la un moment dat şi de un off-shore din Seychelles – LAWAS INVEST & TRADE Inc, reprezentat de George Aristide MINCULESCU (48 de ani).

Pentru detalii despre firmă, click AICI.

După cum se poate observa din tabelul alăturat, firma a început “să mişte” după preluarea de către “Jupânelul Teleormanului”, cu menţiunea că, totuşi, în 2015 a înregistrat un regres, atât cifra de afaceri, cât şi profitul net fiind mai mici decât în anul anterior.

Totuşi, această firmă nu este foarte importantă prin rezultatele obţinute, ci pentru că este implicată în structura asociaţilor/acţionarilor altor două societăţi, mult mai mari şi mai importante. Astfel, S & P INVESTMENT MANAGEMENT este asociat/acţionar la:

 • FERMA SALCIA SA Salcia, fosta ROMCIP SA (CUI: 1413951)
 • INTERFRIGO LOGISTICS SRL Piteşti (CUI: 25533351)

Şi combinatul de porci s-a rebranduit… şi şi-a tras firmă de pantofi

Cunoscută drept ROMCIP SA şi rebotezată la începutul acestui an, FERMA SALCIA SA se ocupă de creşterea porcilor şi are un capital social de 801.835 lei, deţinut de:

 • S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL – 99,84%
 • Ilie Liviu DRAGNE (48 de ani) – 0,16%

Acest Ilie Liviu DRAGNE (fără “A” la final)  este preşedinte al Consiliului de Administraţie şi mai apare şi în alte afaceri ale lui Ştefan Valentin DRAGNEA, find menţionat de presa locală drept o rudă (apropiată) a familiei DRAGNEA. S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL a devenit acţionar “la porci” în ianuarie 2014, când a preluat pachetul de acţiuni deţinut de Petre PITIŞ. În anul schimbării de acţionariat, cifra de afaceri a crescut cu aproape 20%.

Click AICI pentru detalii despre SALCIA SA.

Interesant este faptul că acest combinat de creştere a porcilor a înfiinţat o firmă “de pantofi”. Mai exact, în noiembrie 2015, ROMCIP SA (aşa se numea atunci) s-a asociat cu PANTOFI LUX ŞTEFAN SRL Bucureşti (CUI: 29527913) şi cu Adrian MLĂDINOIU (35 de ani) şi au înfiinţat ŞTEFAN BURDEA SHOES SRL Bucureşti (CUI: 35213630). Această societate se ocupă de “comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încăltamintei” şi este administrată de… Ilie-Liviu DRAGNE.

Doar asociat minoritar la o firmă de transport

La INTERFRIGO LOGISTICS SRL, fosta LUDIKON SYSTEM SRL deţine doar 1% din capitalul social, celelalte părţi sociale fiind la:

 • Dan-Liviu BARCARU (52 de ani) – 89%
 • Ion-Daniel MOCANU (40 de ani) – 10%
Click AICI pentru detalii.

Firma are ca obiect principal de activitate “transporturi rutiere de mărfuri” şi a avut cele mai bune rezultate în 2013 – cifră de afaceri de 48 milioane lei şi profit net de 6,38 milioane lei. Nu deţine autocare şi, prin urmare, este de bănuit că nu oferă şi servicii de transport alegători!

Prima afacere mai serioasă trecută pe numele “Jupânelului”

ZOOVEG 2010 SRL se ocupă de “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”, are sediul social în localitatea Liţa din judeţul Teleorman şi este deţinută de:

 • Ştefan Valentin DRAGNEA – 70,10%
 • Gabriel PUTINEANU (43 de ani) – 20,59%
 • Ilie Liviu DRAGNE – 9,31%
Click AICI pentru detalii.

Din decembrie 2016, administrator al societăţii a devenit Ilie Liviu DRAGNE, urmare a schimbării structurii asociaţilor. DRAGNEA este prezent în această firmă din ianuarie 2015 (prin LUDIKON SYSTEM SRL), iar la finalul anului trecut s-a implicat direct, iniţial printr-o majorare de capital social, urmată de preluarea părţilor sociale de la LUDIKON SYSTEM SRL. În 2015, profitul net a crescut de 5,83 ori faţă de anul anterior, ajungând la 2,85 milioane lei, la o cifră de afaceri de 10,11 milioane lei.

Afacere de 3,25 milioane euro cumpărată cu 6.000 de euro

În aprilie 2015, ZOOVEG 2010 SRL devine unic asociat la GRANSILOZ SRL Liţa (CUI: 24209811), preluând părţile sociale deţinute de Gabriel PUTINEANU şi Dănel BARAC. Cei doi deţineau împreună 99,62% din capitalul social (26.410 lei), iar cesiunea s-a efectuat oficial la valoarea nominală. Altfel spus, ZOOVEG 2010 SRL a plătit sub 6.000 de euro pentru o firmă cu afaceri de 3,25 milioane euro (în 2014).

Click AICI pentru detalii.

În anul în care a ajuns pe mâna lui Ştefan Valentin DRAGNEA, societatea GRANSILOZ SRL a înregistrat o majorare a cifrei de afaceri cu 21,79 milioane lei şi o creştere de 17 ori a profitului net.

Se aşteaptă scuze de la CAPITAL şi FORBES!

Acestea sunt afacerile în care este implicat oficial Ştefan Valentin DRAGNEA, ca asociat direct sau indirect (prin alte firme). La nivel de zvon/bârfă, există şi alte firme care sunt atribuite familiei DRAGNEA (TEL DRUM SA, de exemplu), dar în acte sunt deţinute de alte persoane. Totuşi, pentru un tânăr de aproape 28 de ani, sunt suficiente realizările de până acum, mai ales că achiziţiile importante le-a efectuat în ultimii 2-3 ani… şi probabil vor fi urmate de altele.

Iar dacă luăm în calcul numai S & P INVESTMENT MANAGEMENT SRL (2.513.690 lei), ZOOVEG 2010 SRL (10.109.623 lei), FERMA SALCIA SA (39.558.826 lei) şi GRANSILOZ SRL (36.373.130 lei), rezultă afaceri de aproape 20 milioane euro la nivelul anului 2015. Eu cred că doar din invidie nu l-au menţionat cei de la TOP CAPITAL şi TOP FORBES pe acest tânăr întreprinzător român!

Vezi și Revoltă pe Facebook! Schimb de replici dure între Mircea Badea și internauți

„Armata” din spatele protestelor anti-Guvern! În 2016, eveniment pro-Cioloș!

Copia Elenei Udrea, instalată în Guvernul Grindeanu! Cum și-a „câștigat” averea

19.02.2017

mai multe


multinaționale

companii
recrutare

Cine nu visează la un salariu de 8.000-10.000 de lei, dar de 8.000 - 10.000 de dolari? Probabil toată lumea. Compania multinaţională Crossover organizează, duminică, la Cluj-Napoca, o acţiune de recrutare de o zi care vizează angajarea unor IT-işti cu experienţă cărora le oferă salarii lunare brute între 8.000 – 10.000 de dolari, aceştia având posibilitatea de a lucra de acasă, anunță Business Magazin.

Gelu Vac, Software Engineering Manager şi Brand Ambassador la Crossover, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a fost ales Cluj-Napoca pentru acţiunea de angajare pentru rezultatele înregistrate aici la nivelul companiei, oraşul fiind şi un hub IT cu perspective foarte bune.

Vezi și Atenție! Ce produse din supermarket au o calitate inferioară celei comercializate în țările din vest, deși au același brand

"Crossover organizează un turneu angajare pentru programatori, care are loc în patru oraşe est europene, printre care şi Cluj-Napoca. Urmărim angajarea a circa 20 de persoane pentrru fiecare oraş, din 200 de candidaţi înscrişi, specialişti cu o vechime de minim 7 ani în limbajele de programare Java şi Ruby on rails. Oferim salarii de 100.000 de dolari pe an, ceea ce înseamnă între 8.000 şi 10.000 de dolari brut pe lună, pentru funcţia de Chief Software Architect, iar cei care vor fi angajaţi vor avea posibilitatea de a lucra de acasă. Cluj-Napoca a fost ales pentru rezultatele dovedite înregistrate aici la nivelul companiei, oraşul fiind un hub IT cu pespective foarte bune. Este parte a strategiei de business a companiei, aceste salarii oferite fiind atractive pentru Europa de Est şi sudul Asiei”, a spus Vac.

Potrivit acestuia, Crossover va înfiinţa în acest an la Cluj-Napoca un birou propriu, ca proiect pilot, alături de alte 4 oraşe din lume.

Turneul de recrutare Crossover a început, sâmbătă, la Moscova, continuă duminică la Cluj-Napoca urmând să mai aibă loc alte două astfel de evenimente săptămâna viitoare la Cracovia (Polonia) şi Lviv (Ucraina).

Crossover este o companie americană cu sediul în Austin, SUA, prezentă în 108 ţări.

26.02.2017

mai multe


retail

companii
carrefour
Înțelegerea a fost parafată în decembrie 2015 printr-o tran­zac­ţie de aproa­pe 100 mil. euro. Con­siliul Con­­cu­ren­ţei a apro­bat apoi în va­ra anului trecut mu­ta­rea, cu anu­mite con­diţii. Este vorba despre contractul dintre Carrefour şi grupul Rewe, care a deţinut până la finalul lui 2015 brandul Billa.

Din mo­mentul în care gru­pul fran­cez a primit acordul Concu­ren­ţei, com­pania a anunţat că va trans­forma toate ma­gazinele Billa, brandul urmând a dis­părea de pe piaţă în acest an, anunță Ziarul Financiar.

Vezi și Avocatul care i-a „luat” casa lui Iohannis rupe tăcerea! Șeful statului pus la zid

Grupul francez Carrefour va deschide pe data de 1 martie primul magazin remodelat şi rebranduit din reţea­ua Billa. Prima unitate care va purta în loc de Billa brandul Carrefour Market este cea din incinta mallului Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova.

La un total de circa 80 de ma­gazine şi un total de zece luni rămase din acest an, ritmul ar putea fi de 8-10 unităţi redeschise în fiecare lună.

„Magazinele vor opera sub sigla Carrefour, iar la interior supermarketurile vor păstra ce este mai bun din ambele branduri (Carrefour şi Billa, n.red.)“, spunea acum câteva luni Jean Baptiste Dernoncourt, directorul executiv al grupului francez în România, citat de zf.ro.

23.02.2017

mai multe


servicii

companii
firea

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a făcut o dezvăluire fără precedent. Edilul Capitalei a vorbit vineri despre un proiect important al societăților comerciale pe acțiuni, deținute de Municipalitate.

Firea a estimat că, în cadrul respectivelor firme, care ar urma să desfășoare activități în domeniul serviciilor publice, ar putea lucra aproximativ 5.000 de persoane, printre care se vor număra și actualii salariați ai regiilor, administrațiilor, precum și parte din aparatul de lucru al primarului general. Astfel, șomerii vor dispărea din București.

„Din punctul meu de vedere, cred că la prima ședință de Consiliul General, după cea din luna februarie, când se va aproba acordul de principiu, vom putea să venim cu o estimare, atât în ceea ce privește conducerea fiecărei societăți comerciale pe acțiuni, de asemenea, tipul de investiții și numărul de angajați. În orice caz, va fi o majorare, deci nu vor fi șomeri în București din cauza acestei reorganizări administrative. Consider că, să spunem, în doi ani de zile, vom avea 5.000 de locuri de muncă pentru bucureșteni. A fost una dintre promisiunile mele în campania electorală, să creez locuri de muncă, ceea ce am și început să fac”, a declarat Firea, pentru Agerpres.

Vezi și Surpriză de proporții! Mesajul #Rezist confiscat în scopuri politice

Iohannis, demolat de Pătraru! „E ca și cum ai susține că gândacii sunt OK în spitale”

Incendiar! Înțelegerea neștiută dintre Iohannis și PSD

Acum este oficial! Un mare brand de supermarketuri dispare de tot din România

24.02.2017

mai multe


startup

companii
florin citu

Liberalii se află în opoziție și sunt într-un declin accentuat. Aproape că vocea lor nu se aude în Parlament, dar și când se aude, pare că tăcerea este de aur. Concret, senatorul PNL, Florin Cîțu a venit cu o soluție incredibilă  pentru a rezolva "criza bugetului". Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulţumit că Guvernul PSD a tăiat din bugetul SRI şi ar dori să rezolve această problemă în şedinţa CSAT.

Cîțu a găsit rezolvarea: el propune ca Guvernul să taie din banii alocaţi programului Start-Up Nation, adică programul prin care tinerii îşi deschid mici afaceri, iar banii aceştia să meargă pentru a acoperi ceea ce s-a tăiat din bugetul SRI. De reținut că SRI are buget mai mare decât serviciul german de informații și decât cel francez, deși cele două țări sunt mult mai mari decât România,

"Am facut rapid o analiza asupra bugetului propus de PSD si am identificat o varianta de finantare care rezolva problema bugetului pentru programul de siguranta nationala.

Vezi și Cum poate rezolva Iohannis problema legii grațierii, dar NU dorește

Domnule Liviu Dragnea, e momentul ca dumneavoastra si guvernul PSD-ALDE sa dati dovada de maturitate politica si sa mergeti azi la CSAT cu o solutie care sa rezolve problema majorarii bugetului unor anumite institutii.

Propunerea mea este simpla. Programul “Start-up Nation” are alocati credite bugetare de 500 milioane lei si credite de angajament de 1.7 miliarde lei. Programul este estimat sa inceapa la 1 mai 2017. Reprezinta o dovada de intelepciune sa realocam din programul “Start-up Nation” 200 milioane lei credite bugetare si 100 milioane credite de angajament pentru deficitul reclamat in bugetul pentru siguranta nationala.

Am exprimat deja public opinia mea despre acest tip de program “Strat-up“ finantat din fonduri de la buget. Ideea nu este nici macar originala. Dupa cum va aduceti aminte a fost promovata de Dan Diaconescu si de Mircea Geoana. De aceea eu cred ca amanarea cu 3 luni a acestui program pana la prima rectificare bugetara nu va modifica promisiunile facute elecotoratului dumneavoastra. Raman oricum destui bani pentru “Start-up Nation”, 300 milioane lei credite bugetare si 1.6 miliarde lei credite de angajament.

Va rog sa considerati sfatul meu cu toata seriozitatea si sa nu uitati ca nu numai oamenii care v-au votat asteapta sa guvernati tara si sa aveti un buget votat in Parlament", scrie Florin Cîţu.

31.01.2017

mai multe


Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.