sursa foto:  paginadebanci.ro

Condiții mai dure pentru românii care își doresc o locuință! Cine va mai putea să ia un credit

Condiții mai dure pentru românii care își doresc o locuință! Cei care vor să ia un credit de la bancă vor fi nevoiți să îndeplinească condiții mai aspre.

 

Dobânzile la rate pentru locuințe au crescut, iar condițiile pentru accesarea unui credit sunt mai aspre, astfel că românii au ajuns să se uite după apartamente mai mici și mai ieftine.

Analiștii spun că pentru un apartament mediu ne trebuie un salariu de peste opt mii de lei, un venit pe care foarte mulți dintre români nu îl au.

Cu toate acestea, apartamentele la prețuri medii se mai găsesc acum doar la periferie.

De exemplu, pentru a lua un credit în lei, rata nu poate depăși 40% din venit. La salonul imobiliar desfășurat în Capitală, românii caută apartamente mai mici cu prețuri până la 90 de mii de euro, iar pe acestea le găsim la periferie, în zone precum Berceni, Chiajna sau Chitila, precizează antena3.ro

Analiștii spun că pentru un credit de 90 de mii de euro avem nevoie de un salariu de aproximativ opt mii de lei. Ultimele date arată că România înregistrează cele mai mari dobânzi la creditele ipotecare din Uniunea Europeană

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare