Confirmare de la DNA pe plângerile înaintate de Dumitru Coarnă! Șeful Poliției Prahova, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Direcția Națională Anticorupție confirmă faptul că șeful Poliției Prahova, Marian Iorga, a fost pus sub control judiciar, pentru fapte de corupție.

Concret, Iorga, la data comiterii faptelor șef al IPJ Călărași, este acuzat de luare de mită. Totul a plecat de la plângerile făcute de Dumitru Coarnă, fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Pesonalului Contractual din MAI – plângeri despre care Bugetul.ro a scris în exclusivitate AICI!

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

„Ca răspuns la solicitări formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând de la data 8 iulie 2021, față de inculpatul IORGA MARIAN, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Între obligațiile impuse prin controlul judiciar față de inculpat se află interdicția de a părăsi țara și interdicția de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menționate în ordonanță.
În ordonanța de luare a măsurii controlului judiciar se arată că în cauză există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă, audiat în dosarul șefului Poliției Prahova! Fostul șef SNPPC a fost cel care a depus plângerile penale de la care a pornit anchetarea lui Marian Iorga

În funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuțiile sale de serviciu, respectiv, cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior.

Inculpatului li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală față de o persoană fizică fără calitate specială, pentru infracțiunea de dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite DNA, vineri.

Dumitru Coarnă, audiat în dosarul șefului Poliției Prahova!

În luna decembrie a anului 2019, fostul șef al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, a declarat, pentru Bugetul.ro, că a sesizat, atât IGPR-ul, cât și pe ministrul de Interne de atunci cu privire la inspectorul-șef Marian Iorga, la vremea respectivă șef al Poliției Călărași. Dumitru Coarnă, acum deputat PSD, îl acuza pe Iorga, vremea respectivă, printre altele, de luare de mită și că ar fi pretins  „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”. Astăzi, Marian Iorga, acum șeful Poliției Prahova, a fost pus sub control judiciar de DNA București, în urma plângerilor făcute de Dumitru Coarnă. Mai mult, surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că Dumitru Coarnă a fost audiat la DNA, în calitate de martor, joi, la ora 13:00. Dumitru Coarnă a confirmat informația, pentru Bugetul.ro, fără a ne da alte detalii.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

Marcel Vela, șeful Internelor la acea vreme, ne preciza, în ianuarie 2020, că Marian Iorga este cercetat, ca urma a plângerilor întocmite de Dumitru Coarnă

Marcel Vela a dezvăluit, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că Marian Iorga este cercetat și că, la finalul anchetei, se vor lua toate măsurile legale.

„Da, au fost transmise la IGPR și de acolo s-au transmis la instituțiile abilitate să cerceteze chestiuni penale ce reclamă orice cetățean, polistist sau pensionar din poliție (asa cum este dl la care vă referiți), fie ca persoana fizică sau instituție, atunci când are probe sau suspiciuni cu privire la oricine și la orice. Verificați oficial la IGPR și DGA. Nu pot să dau eu date din dosare. Evident că la finalul cercetării se vor lua toate măsurile legale! Nu vă pot spune mai multe pentru că, la alți membri de sindicat cercetați sau anchetați, același lider de sindicat (n.r. – Dumitru Coarnă) a acuzat că nu le respectăm prezumția de nevinovăție”, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, Marcel Vela.

Liviu Vasilescu, șeful Poliției de la acea vreme, ne dezvăluia că a trimis plângerile lui Dumitru Coarnă la instituțiile abilitate

Domnul Coarnă a depus două petiții pe 22.10 și pe 23.10.2019. Acolo se face vorbire despre implicarea domnului Iorga în diverse activități, care ar duce spre infracțiuni și, având în vedere acest lucru, le-am redirecționat către instituțiile în cauză. Nu sunt de competența noastră și atunci le-am trimis la instituțiile în cauză, având în vedere că sesizează fapte de natură penală și sunt în lucru. Nu știu să fie ceva de natură sexuală în cele două, nu-mi amintesc. E posibil, dar, chiar dacă ar fi ceva de genul ăsta, este tot infracțiune și am trimis-o către instituțiile abilitate”, a declarat, pentru Bugetul.ro, chestorul Liviu Vasilescu.

Practic, în urma plângerilor făcute de Dumitru Coarnă în 2019, în care l-a acuzat pe Marian Iorga, printre altele, de luare de mită și că ar fi pretins „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”, șeful IPJ Prahova a fost pus, joi, sub control judiciar.

Contactat de Bugetul.ro la acea vreme, Marian Iorga declara: „Instituțiile abilitate să facă aceste verificări. Ele au fost sesizate. Nu comentez. Nici nu este cazul să spun că sunt doar fabulații. Aștept rezultatul acestor instituții acreditate de lege să facă verificările”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare