EXCLUSIV Dumitru Coarnă, audiat în dosarul șefului Poliției Prahova! Fostul șef SNPPC a fost cel care a depus plângerile penale de la care a pornit anchetarea lui Marian Iorga

În luna decembrie a anului 2019, fostul șef al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, a declarat, pentru Bugetul.ro, că a sesizat, atât IGPR-ul, cât și pe ministrul de Interne de atunci cu privire la inspectorul-șef Marian Iorga, la vremea respectivă șef al Poliției Călărași. Dumitru Coarnă, acum deputat PSD, îl acuza pe Iorga, vremea respectivă, printre altele, de luare de mită și că ar fi pretins  „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”. Astăzi, Marian Iorga, acum șeful Poliției Prahova, a fost pus sub control judiciar de DNA București, în urma plângerilor făcute de Dumitru Coarnă. Mai mult, surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că deputatul PSD a fost audiat astăzi, ca martor, pentru plângerile depuse împotriva lui Iorga. Dumitru Coarnă a fost audiat la DNA, în calitate de martor, joi, la ora 13:00. 

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

Bugetul.ro l-a contactat în această seară pe Dumitru Coarnă, iar fostul șef al SNPPC ne-a confirmat că a fost audiat ca martor la DNA, fără a ne da alte informații.

În ianuarie 2020, Liviu Vasilescu, șeful Poliției de la acea vreme, ne dezvăluia că a trimis plângerile lui Dumitru Coarnă la instituțiile abilitate

Domnul Coarnă a depus două petiții pe 22.10 și pe 23.10.2019. Acolo se face vorbire despre implicarea domnului Iorga în diverse activități, care ar duce spre infracțiuni și, având în vedere acest lucru, le-am redirecționat către instituțiile în cauză. Nu sunt de competența noastră și atunci le-am trimis la instituțiile în cauză, având în vedere că sesizează fapte de natură penală și sunt în lucru. Nu știu să fie ceva de natură sexuală în cele două, nu-mi amintesc. E posibil, dar, chiar dacă ar fi ceva de genul ăsta, este tot infracțiune și am trimis-o către instituțiile abilitate”, a declarat, pentru Bugetul.ro, chestorul Liviu Vasilescu.

Practic, în urma plângerilor făcute de Dumitru Coarnă în 2019, în care l-a acuzat pe Marian Iorga, printre altele, de luare de mită și că ar fi pretins „favoruri sexuale pentru promovarea în funcții”, șeful IPJ Prahova a fost pus azi sub control judiciar.

Contactat de Bugetul.ro la acea vreme, Marian Iorga declara: „Instituțiile abilitate să facă aceste verificări. Ele au fost sesizate. Nu comentez. Nici nu este cazul să spun că sunt doar fabulații. Aștept rezultatul acestor instituții acreditate de lege să facă verificările”.

Iorga, pus sub control judiciar azi

Marian Iorga, șeful Poliției Prahova, a fost plasat sub control judiciar joi, 8 iulie, de către procurorii DNA București, transmite Ziarul Incomod, care citează surse judiciare. Șeful poliției prahovene ar fi fost pus sub control judiciar într-un dosar penal de corupție ce privește presupuse fapte din perioada în care Marian Iorga era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova.

Ca urmare a acestei măsuri, Marian Iorga ar fi renunțat la șefia IJP Prahova întrucât nu ar mai avea dreptul de a-și exercita funcția începând cu data de 9 iulie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare