sursa foto:  Poliția Română

Confirmare pentru Bugetul.ro! Înainte de Paște, au intrat banii polițiștilor! ‘Este bine că s-au dat acum, în preajma sărbătorilor’

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, Vasile Zelca, a confirmat, pentru Bugetul.ro, că polițiștii au primit, chiar înainte de Paște, banii restanți, în conformitate cu OUG n.r. 75/2020.

Potrivit celor declarate de Vasile Zelca pentru Bugetul.ro, joi mai erau câteva structuri care nu încasaseră banii respectivi.

Anul acesta, polițiștii au încasat o tranșă de 25% din totalul restanței salariale recalculate conform OUG nr. 75/2020.

Vasile Zelca a precizat, pentru Bugetul.ro, că polițiștii vor mai încasa o tranșă de 25% în 2023 și alta de 35% în 2024.

Da, au intrat, mai sunt câteva structuri care trebuie să-i primească. Este bine că s-au dat acum, în preajma sărbătorilor.

După care, mai avem de încasat o tranșă tot de 25% la anul și încă una de 35% în 2024”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, șeful SNPPC.

Anterior, în decembrie 2020, polițiștii au mai primit 5%, iar în iunie 2021 au mai încasat 10%.

Cine încasează restanțele salariale în conformitate cu OUG nr. 75/2020

Conform OUG nr. 75 din 2020, Articolul 34^1, se recalculează cuantumurile/valorile salariilor de funcție aflate în plată pentru polițiști din structurile Ministerului Afacerilor Interne, prin raportare la care se acordă majorările salariale din diferența până la nivelul salariilor de funcție prevăzute de lege pentru anul 2022, având în vedere, după caz, următoarele:

a) valoarea corespunzătoare sporului de fidelitate prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, prin raportare la nivelul aferent perioadelor de activitate ale polițiștilor desfășurate și după această dată în instituțiile din sectorul de apărare națională, ordine publică și securitate națională, în calitate de militar, polițist, funcționar public și personal contractual, după caz. Aceasta se include în valoarea salariilor de funcție ale polițiștilor;

b) valoarea corespunzătoare sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior, cu diplomă de licență, prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009. Aceasta se include doar în valoarea salariilor de funcție ale agenților de poliție care își desfășoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, în mod asemănător cu situațiile în care agenții de poliție beneficiază de această valoare;

c) valoarea sporului pentru condiții de pericol deosebit prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfășurată în aceleași condiții, în mod asemănător cu situațiile în care polițiștii încadrați pe funcții similare beneficiază de această valoare;

d) valoarea sporului pentru complexitatea muncii prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2010, la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfășurată în aceleași condiții, în mod asemănător cu situațiile în care polițiștii încadrați pe funcții similare beneficiază de această valoare.

La data adoptării OUG nr. 75/2020, Marcel Vela declara: „Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”

„Această ordonanță de urgență face un act de dreptate”, spunea Marcel Vela în mai 2020, la acea vreme ministru al Internelor.

Înregistrăm aproximativ 68.000 de polițiști pentru care acest act face dreptate cu privire la cuantumul sporului de fidelitate, 18.000 de cadre pentru sporul pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit”, mai spunea Marcel Vela.

Fiecare polițist poate beneficia în medie de o creștere salarială lunară de cel mult 400 de lei brut, se preciza la vremea respectivă.

Mâine, Bugetul.ro o să vă prezinte noi informații despre salariile polițiștilor.

Vezi și EXCLUSIV Cine conduce acum Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, după pensionarea ‘Fantomei Albe’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare