sursa foto:  mediafax.ro

Continuă ‘execuțiile’! Uciderea lui Emi Pian a scos la iveală jocurile murdare din Poliția Română

Lupta pentru putere în Poliția Română pare de nestăvilit! Bugetul.ro dezvăluia încă de pe vremea în care Carmen Dan conducea Ministerul de Interne că polițiștii se execută între ei, în goana după funcții.

Uciderea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian, a scos la iveală că încă se fac jocuri murdare în Poliția Română. Așa cum dezvăluiam la jumătatea lunii august, în cazul descinderilor la clanul Duduianu, comandate de adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, a fost un adevărat război între Bogdan Berechet, șeful DGPMB, și fostul șef de la Omoruri.

Vezi și SURSE Se ascut cuțitele între grei! Ce se ascunde în spatele descinderii greșite în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Gavriș nu a vrut să ia polițiștii, a luat jandarmii. I-a întrebat pe frații lui Pian dacă i-au înregistrat pe Vasilescu și pe Berechet’

Titram că „Se ascut cuțitele între grei”, după ce am aflat de la sursele noastre că Gavriș a efectuat descinderile la Duduieni cu jandarmii de la Brigada Specială, renunțând la polițiștii de la Trupele Speciale, pentru a nu se afla în Poliția Capitalei și IGPR.

Mai mult, potrivit surselor noastre, comisarul-șef de poliție Radu Gavriș i-ar fi întrebat pe cei din clanul Duduianu dacă i-au înregistrat pe șeful IGPR, Liviu Vasilescu, și pe șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, la întâlnirea pe care ar fi avut-o cu aceștia.

Vezi și EXCLUSIV DNA a intrat pe fir, după ancheta Bugetul.ro! Șef din Poliția Capitalei, direct vizat!

Gavriș, acuzat că a dat înregistrarea cu Liviu Vasilescu

Tot Radu Gavriș ar fi fost cel care a dat, pe surse, înregistrarea cu Liviu Vasilescu, când s-a întâlnit cu liderii clanului Duduianu, pentru a le spune cum să procedeze în ziua înmormântării lui Emi Pian.

Această scurgere de informații l-a obligat, practic, pe chestorul Liviu Vasilescu să-și dea demisia din fruntea Poliției Române.

Vasilescu nu a părăsit IGPR-ul până nu l-a „răsplătit” pe Radu Gavriș cu o detașare la șefia IPJ Harghita, pe o perioadă de 6 luni.

Bugetul.ro prezenta, în 2019, o altă „execuție” din interiorul Poliției Capitalei

Un fost colaborator al Poliției Române, Cătălin Vișoiu, susține că fostul șef al Biroului Autorizări arme și muniții din cadrul Poliției Capitalei, Viorel Raicu, i-a furnizat secrete de serviciu despre colegi.

Mai mult, Vișoiu ne spunea, la acea vreme, că Raicu „s-a folosit de el ca să scape de șefi”, inclusiv de șeful direct, Andrei Manta.

Vezi și EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

„El e într-un război cu toată lumea la Poliție. S-a folosit de mine ca să scape de șefi și de un alt șef, de domnul Manta. M-a pus să fac niște hârtii pentru Manta. În fine, Manta a plecat. Acum s-a învățat și pe cine nu suferea el, pe Nicu Dragoș, pe Gavriș, șeful Poliției, pe Buda… le făcea plângeri. El, seara, acasă, le făcea plângeri.

El acuma ce face. Dacă nu suferă pe cineva din minister, face plângeri, dar ghici unde le depune? La Comisia de Apărare din Camera Deputaților. Dar cum le face? Le face în numele meu, al lui Vișoiu, le semnează el, că am o semnătură, un „K” și le depune el. Între timp, mi le dă și mie pe mail. Dacă mă întreabă cineva, să știu și eu despre ce e vorba în mail-urile alea. În multe nici nu știu despre ce e vorba. Am apucat să citesc zilele astea. De Tobă (n.r. – fost ministru al Afacerilor Interne), că a fost decorat în timp ce era cercetat”, a declarat, pentru Bugetul.ro, fostul colaborator al Poliției.

Bugetul.ro l-a contactat telefonic pe Viorel Raicu și l-a întrebat dacă este adevărat că i-a dat lui Vișoiu date confidențiale despre colegi.

Raicu ne-a declarat că nu vorbește cu persoane din exterior despre munca sa și că nu este Cătălin Vișoiu persoana care să beneficieze de vreun privilegiu în acest sens.

„Nu știu la ce vă referiți sau la ce se referă el. Nu e stilul meu să vorbesc foarte mult despre treaba asta, mai ales că e munca mea și nu era el, nici pe departe, persoana care să beneficieze de vreun privilegiu. Nu e cazul. Nu știu la ce se referă”, a spus, pentru Bugetul.ro, Viorel Raicu, în prezent delegat la Camera Deputaților, pentru o perioadă de 12 luni, din 15.04.2019.

Conversațiile pe WhatsApp pe care ni le-a pus la dispoziție Cătălin Vișoiu îl contrazic, însă, pe fostul șef de la Arme

După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, Viorel Raicu i-a pus la dispoziție lui Cătălin Vișoiu informații legate inclusiv despre șeful său direct de la acea vreme, Manta Andrei Mihai, pe care fostul colaborator l-a acuzat că i-a „fabricat” un dosar penal.

 

Vișoiu spune că a făcut evaziune fiscală împreună cu Raicu

Cătălin Vișoiu, ‘omul bun la toate’ după cum însuși Raicu l-a numit, a făcut un autodenunț exploziv. Vișoiu susține că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună.

Conform lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit taxe, care a funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu. Contactat de Bugetul.ro, Raicu a declarat că nu știa de parcare. Citește continuarea AICI.

Conversațiile de pe WhatsApp în care Viorel Raicu îi dădea informații din interior lui Vișoiu

       

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare