Cooperarea între Poliția Română și statele membre Schenge merge ca unsă! Au fost prinse peste 800 de persoane într-o săptămână

Deși, printr-o decizie arbitrară a Austriei, am fost lăsați în afara Schengen, Poliția Română informează că, împreună cu partenerii din spațiul Schengen, a reușit să depiste peste 800 de persoane. 

Concret, potrivit IGPR, în perioada 15 – 21 septembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 818 persoane, 8 autovehicule și 43 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 606 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

16 mandate europene de arestare, puse în aplicate de polițiștii români 

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 97 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 218 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 30 de documente, fiind găsite 7 autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 212 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 12 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 19 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 13 documente și un autovehicul căutat de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare