sursa foto:  spynews

Copiii sub 16 ani, pe internet doar cu acordul părinților! Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Accesul la internet al copiilor sub 16 ani, ar putea fi posibil doar cu acordul părinților. Proiectul a fost pus în dezbatere publică.

 

 

 

Propunerea vine de la președintele Comisiei de Apărare din Senatul României, senatorul Nicoleta Pauliuc.

„După discuţii avute cu mame despre expunerea copiilor la conținut inadecvat pentru vârsta lor, am venit cu această propunere şi credem că va fi o soluţie pentru pericolele din mediul online. Vorbim despre control parental asupra accesului pe care îl au copii la mediul online până la 16 ani. Aducem în atenția publicului despre o boală a secolului, adică dependența de ecrane şi conţinut inadecvat copiilor care vine de pe internet.

Atât timp cât noi vrem siguranță pe internet pentru copii noștri, vom găsi soluţii. Începând de astăzi vom începe o campanie de dezbateri cu părinti, profesori, medici şi mass media pentru a găsi cele mai bune soluții şi pentru a avea cel mai eficient proiect de lege.

Noi trăim o viaţă duală, una în online şi una în realitate. Pentru viaţa reală, ca să ne protejăm copii, avem reglementări precum cea în care minorii nu au voie să cumpere alcool. În mediul online, la un click distanță le este pusă în pericol viaţa”, a declarat senatorul Nicoleta Pauliuc, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare