sursa foto:  Facebook

Cristian Dide, după ce USR a pierdut un proces pe transparenţă: Mințiți cu nerușinare. Ați ajuns jos de tot

Uniunea Salvaţi România (USR) Bacău a pierdut joi un proces pe transparenţă pentru nerespectarea legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Filiala judeţeană condusă de fostul deputat și actualul primar Lucian Daniel Stanciu Viziteu a refuzat să comunice o serie de informaţii de natură financiară. Potrivit epochtimes.ro, USR Bacău fost acţionat în instanţă din această cauză şi a pierdut.

Admite cererea de chemare în judecată . Obligă pârâtul, prin preşedinte Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, să îi comunice reclamantului, următoarele informaţii de interes public: sursele financiare şi bugetul Partidului Uniunea Salvaţi România-Filiala Judeţeană Bacău, bilanţul contabil al organizaţiei Filialei Judeţene, aferente perioadei 2016-2019, lista persoanelor remunerate în baza unui contract de muncă sau de colaborare din veniturile USR-Filiala Judeteană Bacău aferentă anilor 2016-2019, dacă există în cadrul USR-Filiala Judeţeană Bacău persoane care mai sunt remunerate de USR şi care deţin în continuare funcţii de conducere în cadrul USR-Filiala Judeţeană Bacău, dacă există un contract de împrumut pentru suma de 93.000 de lei acordat Partidului USR de către Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, iar în caz afirmativ să îi comunice o copie a acestui contract reclamantului şi să precizeze care a fost destinaţia sumei de 93.000 de lei împrumutată de către USR Bacău de la persoana fizică Lucian Daniel Stanciu -Viziteu, cu anonimizarea datelor cu caracter personal. În baza art. 453 C.p.civ obligă pârâtul la plata sumei de 1.000 de lei către reclamant cu titlul de cheltuieli de judecată”, se arată în hotărârea pe scurt pronunţată de Tribunalul Bacău.

Sebastian Hriban, cel care a intentat acţiunea în instanţă, după ce USR a refuzat să îi transmită informaţiile solicitate, a explicat că una dintre mizele demersului său era transparenţa căci, spune el, banii primiţi de la stat precum şi banii împrumutaţi de membrii partidului (pe care aceştia îi recuperează ulterior din subvenţii) pot ajunge adesea la firme de casă ale liderilor din partid. Tocmai de aceea partidele ar trebui să facă public modul în care i-au cheltuit.

Reacția lui Cristian Mihai Dide

”Mințiți cu nerușinare. Ați ajuns jos de tot. Eu pe cine votez?”, a scris activistul civic cu privire la USR.

”Vreți o glumă bună? Site-ul Uniunea Salvați România – USR conține secțiunea ”transparenta totală” ”, a mai scris Cristian Mihai Dide.

 

Citește și:

Toți cei care folosesc acte false pentru a obține acest tip de indemnizație riscă să ajungă după gratii

Mare atenție la cumpărăturile online de sărbători! Tot ce trebuie să știți pentru a evita escroci

EXCLUSIV DNA: Dan Barna nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare