sursa foto:  libertatea.ro

CTP, critici dure, dar și laude la adresa partidelor. Cine va ieși câștigător la următoarele alegeri

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat despre rezultatele celui mai nou barometru de opinie din România în privința partidelor politice și afirmă că tendințele sunt surprinse în mod corect.

 

„PNL-ul scade și scade demult, era logic să scadă, în pandemie nu aveau cum să crească. Cu măsurile astea – măsurile corecte – pe care le-au luat nu aveau cum să crească electoral. De aceea și încearcă să recupereze acum cu aceste măsuri de relaxare, care, dacă ne gândim bine de tot, ele nu se justifică” – a comentat gazetarul.

O tendință de scădere se constată însă și la PSD, partid care nu se află la guvernare, dar care are majoritate în Parlament.

 

„PSD-ul scade și crește partidul lui Ponta, pentru că PSD nu poate să capteze voturi în momentul de față, este într-o situație de balans. PSD e nici în căruță, nici în teleguță în clipa de față. Până mai acum șase luni miza pe discursul național-socialist, dur, antieuropean, pe românism și așa mai departe. Și pe anticapitalism și antioccidentalism, adică un ceaușism, niște râgâieli ceaușiste. Acum, garnitura Ciolacu vrea să facă uitată această perioadă, plus, bineînțeles, atacurile antijustiție.

De aceea am și văzut o scenă grotescă în Parlament, mă rog, funambulescă chiar, în care pesediștii au respins celebrele mutilări ale legilor justiției introduse, firește, tot de PSD, pe vremea lui Dragnea. Ba chiar, asta m-a distrat, cred ca am râs cam un minut auzindu-l pe domnul acela mai tânăr, Simonis, care e șeful grupului de deputați PSD, spunând că aceste legi sunt aberante și toxice!  Mișcarea împotriva acestor legi e foarte clară: e de fapt o mișcare împotriva garniturii Dragnea din partid, care e tot acolo!”, spune Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul are și un exemplu: „Doamna Olguța a ieșit acum, n-a mai ieșit dl. Ciolacu, să ne spună cum bagă moțiune de cenzură. Atenție! Dna Olguța Vasilescu n-a venit să ne vorbească despre cum trebuie să li se dea pensionarilor o supă caldă la sufertaș. Nu! A venit să ne comunice o hotărâre politică de nivel înalt, dură: vom depune moțiune de cenzură, dacă liberalii nu dau mărirea pensiilor cu 40 la sută. Și asta o face cine? Dna Olguța Vasilescu, nu președintele interimar, dl. Ciolacu. E un mesaj!” – atrage atenția CTP.

 

PSD are de pierdut din cauza unui mesaj ezitant, în timp ce Victor Ponta câștigă puncte grație unui mesaj țintit și convingător, arată gazetarul.

 

„Acolo sunt cele două tabere, partidul oscilează, balansează acum. Și ca mesaj către populație e în balans și atunci n-are cum să crească. Și unde se duc voturile? La celălalt…. cum să fie ăsta, junior, nu-mi vine să-i spun junior, că ăsta e un cuvânt drăguț… la partidul lui Ponta”, spune gazetarul. Cei care nu vor vota PNL în niciun fel, votanți de stânga, care nu pot să voteze PSD-ul în clipa de față, pentru că nu-i convingător, se duc spre Ponta, care are mesaje mult mai directe și mai dure în clipa de față: e colimat, lovește în Johannis, lovește în guvern mult mai bine decât PSD-ul și atunci oamenii se duc acolo, firește”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

 

„Dl. Barna nu-i convinge nici pe colegii lui de scară de bloc”

 

Pe de altă parte, „USR stă și nu are cum să se miște de acolo și acolo va înțepeni, la 11 și ceva (procente – n.r.), câtă vreme la conducerea sa este dl. Barna”, spune CTP.

Dar aceasta nu este singura problemă a partidului care la alegerile europarlamentare producea surpriza, în timp ce la alegerile prezidențiale candidatul său a scos un scor sub așteptări. Problema USR este că nu are nici lideri, nici viziune politică, conform Digi24.

„Îl dai pe Barna la o parte, dar trebuie să pui ceva în loc. În clipa de față nu au lider, un lider puternic”, punctează CTP. Gazetarul revine la comparația cu Victor Ponta: „Uitați-vă ce capacitate de transmisie a mesajului are Ponta. Discut acum doar de capacitate de transmisie a mesajului, nimic altceva – care poate să fie un mesaj nociv și ticălos -, dar vorbim numai de capacitate de transmisie. De câte ori apare, în comparație cu Barna!

Păi de-aia urcă Ponta, pentru că știe să treacă sticla, știe să înțepe electoratul cu ce trebuie. În vreme ce dl. Barna nu cred că poate să-i convingă nici pe colegii lui de scară de bloc. Nu are nici charismă, nici transmisie, nu are nimic și acum USR-ul nu mai are nici o politică. Politica USR-ului este acum să dea și în PSD, și în PNL. Asta face. N-a mai venit cu niște lucruri constructive, cu o  viziune diferită, cu ceva, de nu știu câtă vreme. Acum dă și-n PNL, și-n PSD. Și cu o astfel de atitudine, iarăși, nici în căruță, nici în teleguță, nu poți să crești. E foarte logic”, a conchis gazetarul.

Citește și:

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare