sursa foto:  stiripesurse.ro

CTP, făcut praf: ‘S-a îmbogățit falimentând tot. E doctor în mătreață’

Scriitorul și gazetarul Răzvan Ioan Boanchiș l-a făcut praf pe Cristian Tudor Popescu, după ce acesta din urmă a atacat-o pe Monica Pop.

Boanchiș îl acuză pe CTP că s-a îmbogățit falimentând tot. Totodată, el precizează, într-un editorial publicat pe site-ul Național, că, dacă Monica Pop este „profesor doctor deochi” (n.r. – cum a numit-o CTP), atunci Cristian Tudor Popescu e doctor în mătreață.

Ozenistul cu gecuță de fochist a scrijelit că Monica Pop este „prof. dr Monica deochi. Deochiata, adică oftalmoloaga, cum ar veni”. Ziariciul bătrân care s-a îmbogățit falimentand tot are o înaltă calificare științifică. E fan „Războiul Stelelelor”. Uitați ce a povestit în 2015: „Star Wars ăsta nou l-a omorât pe cel vechi, din 1978. Eu nu o să mai fiu în stare acum să revăd prima trilogie”. Nasol, ce să mai… Prin ce momente a trecut bietul deontolog! Stați, că n-am terminat! „Darth Vader, mi-aduc aminte și acum, când apărea, era impunător, ți se făcea frică”. Dacă ai mai mult de 11 ani și îți e frică de Darth Vader, ai nevoie de o internare. Dar nu într-un spital Covid.

La fel de bine se pricepe Popescu la literatură. Prin 2013, a scris că Eminescu era ateu, argumentând cu niște versuri din „Împărat și Proletar”. „Religia, o frază de dânșii inventată/ Cu a ei putere să vă aplece în jug” și tot așa. În „Împărat și Proletar” sunt trei personaje. Împăratul, Proletarul și Poetul. Beleaua e că omul de cultură Popescu le-a confundat, atribuind Poetului discursul Proletarului. Istorioara a avut ecou în lumea literară. Criticii au râs de s-au stricat. Unii pe blat, fiindcă le era teamă de intelectualul CTP, alții pe față. Alex Ștefănescu (altfel un tip alunecos, m-a mirat atitudinea lui) a strecurat întâmplarea într-o carte.

Monica Pop e „profesor doctor deochi”? Atunci Cristian Tudor Popescu e doctor în mătreață. Domnule CTP, când face chelul mătreață? Când are știrbul stungăreață.

Popescu a băgat și o confesiune în pamfletul dedicat Monicăi Pop. În tinerețe i se spunea „dacă ți-o iei prea mult la labă, te tâmpești”. Dar Cristi a fost un copil neascultător. El e un rebel și în calitate de ziarici. Popescu ia problema-n mâna și o rezolvă fără frână”, scrie Răzvan Ioan Boanchiș.

Vezi și

Klaus Iohannis a promulgat legea! Anumiți români vor fi scutiți de plata impozitului

Vești pentru pensionari! Cine sunt cei care vor avea de pierdut în urma recalculării

Toți cei care folosesc acte false pentru a obține acest tip de indemnizație riscă să ajungă după gratii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare