Cum este văzută România în fața U.E.? Este un paradox!

România, țara al cărui sistem politic este instabil, unde Guvernul și Parlamentul par să nu găsească un punct comun, este paradoxal  o ‘oaie albă‘.

Cu o Rezolutie prin care erau condamnate încălcările democratice de la București și intervenții puternice ale instituțiilor europene, ori de câte ori oamenii regimului Dragnea mai făceau o încercare de trecere a instituțiilor statului în registrul PSD, România a devenit, paradoxal, oaia alba a unei Uniuni Europene vulnerabilizate de compromisuri, negocieri și trolii ruși, potrivit ziare.com.

În felul în care Uniunea Europeană a decis să valideze protestele populare de la București a dat un corp politic străzii. Acest corp politic a fost, de fapt, câștigătorul alegerilor europene din 26 mai.

Cu Ungaria si Polonia intrate într-o epocă iliberală, conduse de lideri nationaliști, cu o Rusie revansardă, un Brexit în derulare și compromisuri de traseu, făcute pentru a se ajunge la actuala componență a Comisiei Europene, Uniunea Europeană vede în România o poveste de succes. Iar reprezentantul instituțional al acestei povești de succes a devenit presedintele Klaus Iohannis, care va și primi un important premiu european.

România nu s-a transformat însă peste noapte, și asta se vede și de la Bucuresti, și de la Bruxelles. E datoria autorităților române să nu rateze capitalul simbolic pe care l-au primit deopotrivă de la UE și de la societate.

 

Vezi și:

Vești importante pentru o categorie de angajați- Cum va fi calculată pensia

EXCLUSIV Date neștiute despre afacerea Elenei Băsescu! Ce salarii oferă ‘EBA’

Ministrul de Interne umblă la vârful Poliției Române! Ordin pentru două numiri-cheie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare