Vești importante pentru o categorie de angajați- Cum va fi calculată pensia

Vești importante pentru o categorie de angajați! Un nou proiect propune modificarea și completare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile unor români.

În expunerea de motive a inițiatorilor se spune că se impune corectarea unor insuficiențe ale Legii nr. 223/2015 în sensul recalculării tuturor pensiilor militare potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din cadrul poliţiei penitenciare, aplicabile la data de 01.01.2022, în condiţii identice/echivalente de funcţie şi grad militar/profesional, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi aplicării unui indice de corecţie la cuantumul brut al pensiei militare de stat cuvenite sau aflate în plată la 31.12.2019 raportat la data deschiderii dreptului la pensie.

Totodată, în document se mai spune că, este necesară stabilirea bazei de calcul pentru personalul care a fost încadrat / detaşat / mutat în unităţi de producţie / regii autonome ori societăţi comerciale cu capital integral de stat, înfiinţate în baza Legii nr. 15/1990 privind reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi a hotărârilor de guvern specifice, structuri aflate în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, dar cu statute şi organigrame modificate, care au fost desfiinţate / privatizate sau au intrat în insolvenţă / faliment / dizolvare.

 

Vezi și:EXCLUSIV Date neștiute despre afacerea Elenei Băsescu! Ce salarii oferă ‘EBA’

Ministrul de Interne umblă la vârful Poliției Române! Ordin pentru două numiri-cheie

SURSE Lovitura încasată de proprietarii de mașini în 2020: Guvernul Orban ar urma să le ‘umble’ la buzunar! Apare o nouă taxă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare