sursa foto:  jurnalistii.ro

SURSE Lovitura încasată de proprietarii de mașini în 2020: Guvernul Orban ar urma să le ‘umble’ la buzunar! Apare o nouă taxă

Lovitură în plin încasată de proprietarii de mașini din România, în 2020. Guvernul Orban ar urma să introducă o nouă taxă.

Surse politice, care au dorit să rămână sub protecția anonimatului, au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că, la anul, Executivul ar urma să introducă o nouă taxă auto.

De altfel, chiar în primele zile de când a preluat oficial Puterea, premierul Ludovic Orban a anunțat că o să apară o nouă taxă auto, însă, conform surselor Bugetul.ro, alegerile prezidențiale au întârziat acest proces.

Vezi și EXCLUSIV Amintirile unui ‘Gugulan’. Marcel Vela, despre clipele trăite la Revoluție: A curs sânge, se auzeau urlete de durere și strigăte după ajutor

În luna noiembrie, Ludovic Orban dezvăluia că o să introducă o nouă taxă auto 

În cadrul unei conferințe de presă, premierul Orban și-a făcut publică intenția de a introduce o nouă taxă auto, care trebuie concepută ca o taxă de poluare.

Vezi șiEXCLUSIV Gest uimitor făcut de Marcel Vela: ‘Am refuzat’

De asemenea, el a precizat că aceasta poate fi gândită şi ca un impozit variabil, pe proprietate.

Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate, variabil. Şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunţa public. Vă mai spun un lucru: decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm nişte bani de la proprietarii de maşini şi după aceea să trebuiască să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a declarat, la 7 noiembrie 2019, Ludovic Orban.

Taxa auto a fost eliminată la 1 februarie 2017, iar, ulterior, ANAF le-a returnat banii celor care au plătit o sumă la înmatricularea autovehiculelor.

Din 2017 și până în prezent, Agenția Națională de Administrare Fiscală a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse şi aprobate.

Vom reveni cu informații în legătură cu acest subiect.

Vezi și Ordonanță de Urgență cu dedicație pentru SRI: Școala de spioni, la secret! Guvernul Orban a bătut palma cu Eduard Hellvig

Apel urgent către Guvernul Orban: Va intra în vigoare la 31 decembrie 2019 și va provoca un blocaj total în întreg sectorul

Polițiștii n-au scăpat! Proiect demarat în procedură de urgență împotriva lor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare