sursa foto:  a1.ro

Ordonanță de Urgență cu dedicație pentru SRI: Școala de spioni, la secret! Guvernul Orban a bătut palma cu Eduard Hellvig

Guvernul Ludovic Orban a avut pe agenda ședinței de Guvern, care a avut loc vineri, 27 decembrie, o Ordonanță de Urgență cu dedicație pentru Serviciul Român de Informații, precum și pentru alte organizații similare din alte state.

Concret, Ludovic Orban a avut pregătit un act normativ, contrasemnat și de șeful SRI, Eduard Hellvig, potrivit căruia studenții Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul, inclusiv cetățenii străini înscriși la programele de licenţă, master şi postuniversitare, să nu mai figureze în Registrul Matricol Unic al universităţilor din România sau în alte baze de date publice a acestor tipuri de date.

„Fac excepţie de la obligativitatea înregistrării în RMUR, prevăzut la alin. (1):

a) studenţii Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” înmatriculaţi la programe de licenţă, master şi postuniversitare pentru nevoile Serviciului Român de Informaţii şi pentru alte autorităţi publice cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale;

b) cetăţenii străini pregătiţi în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” pe bază de protocoale încheiate în acest scop între Serviciul Român de Informaţii şi organe similare de informaţii ale statelor de care aparţin aceştia, în condiţiile legii.”, se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență pentru completarea art. 201 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pregătită de Guvernul Orban.

Vezi și

Polițiștii n-au scăpat! Proiect demarat în procedură de urgență împotriva lor

Solicitarea făcută de Marcel Vela în ultima ședință de Guvern a fost ascultată! Ludovic Orban a semnat

S-au bătut parte în parte pentru supremație? Crimă în ziua de Crăciun

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare