vela orban

sursa foto:  mai.gov.ro

Solicitarea făcută de Marcel Vela în ultima ședință de Guvern a fost ascultată! Ludovic Orban a semnat

În calitate de ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela își ajută reginunea de baștină. Astfel, la propunerea sa, în ultima ședință a Cabinetului Orban, a fost adoptată o importantă hotărâre de guvern.

Mai precis, premierul Ludovic Orban a semnat actul prin care se suplimentează cu aproape 1 milion de lei suma necesară achitării datoriilor Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

Recent, Guvernul a mai alocat 420 de mii de lei instituției din Caransebeș.

Vezi și EXCLUSIV Amintirile unui ‘Gugulan’. Marcel Vela, despre clipele trăite la Revoluție: A curs sânge, se auzeau urlete de durere și strigăte după ajutor

„Am solicitat în ultima ședință de guvern, ca ministru al MAI care are în subordine Prefecturile, suplimentarea finanțării si pentru Municipiul Caransebeș, ca să acoperim nevoile Spitalului Municipal de Urgență, așa cum mi-au motivat domnul viceprimar si domnul manager al spitalului. Este bine ca spitalul sa înceapă noul an, pentru prima dată în istoria sa, fără datorii către furnizorii de utilități (canalizare, salubritate, alimentarea cu apă, gaze și energie electrică), lucru ce va ajuta indirect si Transalul să-și încaseze sumele mari înregistrate ca restanțe”, a declarat, pentru CAON, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

„S-a publicat astăzi (marți, 24 decembrie – n.r.) în Monitorul Oficial nr.1040 / 24.12. 2019, Hotărârea Guvernului nr.977, adoptată ieri, 23 decembrie 2019. Guvernul PNL a suplimentat suma de 420 mii lei alocată municipiului Caransebeș, cu încă 950 mii lei (9,5 miliarde lei vechi) pentru a susține Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș în vederea achitării datoriilor de funcționare. Mulțumim domnilor Ludovic Orban și Marcel Vela!”, a punctat viceprimarul Marius Isac, pe Facebook.

Gestul Guvernului a fost salutat de primarul Felix Borcean, care l-a considerat „cadoul de Crăciun al Guvernului Orban pentru Caransebeș”, dar și de managerul SMUC, Adrian Cican: „Un gest extraordinar de benefic pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. În acest moment, spitalul are zero datorii la apă, canal, salubritate, gaz și energie electrică, pentru prima oară în istoria existenței acestui spital. Mai rămân aproximativ 7 milioane lei arierate și un total de aproximativ 9,5 milioane lei total datorii”.

Vezi și EXCLUSIV Gest uimitor făcut de Marcel Vela: ‘Am refuzat’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare