sursa foto:  digi24.ro

S-au bătut parte în parte pentru supremație? Crimă în ziua de Crăciun

Crimă în ziua de Crăciun! Doi deținuți s-au încăierat în dimineața zilei de 25 decembrie, în Penitenciarul Giurgiu, unul dintre ei fiind ucis în urma altercației.

Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, astfel de bătăi apar adesea în interiorul pușcăriilor din România, din fericire, însă, foarte puține duc la omorârea adeversarului.

Pușcăriașii duc adevărate lupte pentru supremația în camera unde sunt închiși sau pentru cea la nivelul închisorii, iar acesta poate fi și motivul crimei de la Penitenciarul Giurgiu. Bătăile se dau fie în grupurile sanitare, fie în ateliere, mai precis, în locurile ferite de ochii curioșilor.

De altfel, chiar Administrația Națională a Penitenciarelor a dezvăluit, într-un comunicat de presă eliberat miercuri, că încăierarea a avut loc în baia camerei unde erau închiși cei doi deținuți.

„Miercuri, 25.12.2019, în jurul orelor 05:30, la nivelul Penitenciarului Giurgiu, pe fondul unei altercaţii spontane între două persoane private de libertate clasificate în regim de maximă siguranţă, a fost înregistrat decesul uneia dintre acestea.

Persoanele implicate în incident se aflau cazate în aceeaşi cameră de deţinere, conflictul spontan şi decesul deţinutului survenind în grupul sanitar al camerei, urmare aplicării unei lovituri.

Personalul unităţii a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, în ciuda eforturilor medicilor fiind declarat decesul. Deţinutul prezumat agresor a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unui control medical.

În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea Poliţiei Municipiului Giurgiu, a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a familiei persoanei decedate.

La nivelul unităţii, a fost deschis un dosar de incident, urmând a se efectua cercetări pe linie disciplinară faţă de deţinutul implicat.

Totodată, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus deplasarea, la Penitenciarul Giurgiu, a unei echipe de specialişti de la nivelul aparatului central, coordonată de directorul Direcţiei Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, în vederea verificării cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului”, a transmis, de Crăciun, ANP.

Vezi și Cutremur în piață! Supermarketurile, out din orașe

EXCLUSIV Gest uimitor făcut de Marcel Vela: ‘Am refuzat’

E oficial! Guvernul Orban îngroapă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Guvernului Dăncilă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare