Curtea de Apel București- decizie de ultimă oră!

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, a primit o lovitură de proporții din partea Curții de Apel București. Mazăre a contestat execuția pedepsei cu închisoarea. Fostul primar a fost condamnat într-un dosar privind restituirea şi atribuirea ilegală a terenurilor din Constanța.

Potrivit capital.ro, Curtea de Apel București a respins, azi, cererea de eliberare formulată de către Radu Mazăre dar decizia nu este definitivă.  Fostul edil al Constanței susține că procedurile prin care care a fost adus în țară au fost încălcate.

„Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia la executare formulată de contestatorul-condamnat M.R-Ș. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă contestatorul-condamnat la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.12.2019”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Ce spune Mazăre despre extrădarea sa:

,,M-am tot întrebat dacă se poate realiza o dreptate, nu vreau sa discut cuantumul pedepsei, eu discut modul de punere în executare și ma întrebam dacă se poate face o dreptate prin nedreptate. Am simțit pe toată perioada în care am fost arestat în Madagascar, am simțit că e în neregulă. 6 zile am fost într-un birou Interpol. Nu mi-au fost arătate acte. Șeful Interpol a venit la mine și m-a amenințat să semnez să mă întorc în România de bunăvoie. Nu mi-am dat acest consimțământ. (…) M-au luat pe sus ca pe un pachet și m-au adus în România cu încălcarea tuturor drepturilor mele. Consider că mă aflu într-o detenție nelegală, cu încălcarea procedurilor”, susținea Mazăre.

Vezi și:

Anchetă incendiară. Greul din PNL și morișca banilor

Răsturnare de situaţie! Marcel Vela şi Guvernul Orban lovesc în poliţişti! Sindicalişii ameninţă

Traian Băsescu ‘îi dă o mână de ajutor’ lui Ludovic Orban! Ce ar fi făcut în privința creșterii pensiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare