Curtea de Justiție a UE, verdict pentru UBER: Cum a reacționat gigantul

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat verdictul cu privire la compania UBER. Aceasta urma să decidă dacă gigantul este un serviciu din domeniul transporturilor şi trebuie să se supună regulamentelor existente în acest domeniu. 

Desigur, s-a decis că Uber este serviciu de transport, nu un serviciu din domeniul informaţiilor. Cu privire la această decizie, reprezentanţii Uber susţin că nu afectează activitatea companiei în ţările în care operează sub legea transportului sau este în curs de reglementare.

„În majoritatea țărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuși, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicați să folosească aplicații similare cu ale noastre. Așa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritățile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton”, a declarat purtătorul de cuvânt Uber, potrivit stiripesurse.ro.

Platforma electronică Uber furnizează, prin intermediul unei aplicaţii, un serviciu plătit care conectează şoferii neprofesionişti, ce utilizează propriul autovehicul, cu persoane care doresc să călătorească în interiorul oraşelor.

Vezi și Veste bună pentru clienții RCS&RDS: De ce vor beneficia posesorii HUAWEI

Un cunoscut hipermarket se ÎNCHIDE! Proprietarii vor pune lacătul, DEFINITIV, pe magazin, în ianuarie 2018! Ce se va întâmpla cu angajații săi

Noi reguli pentru șoferi: Bolile care te pot lăsa fără permis sau te pot împiedica să îl obții

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare